Днес астрономите могат да наблюдават не повече от три процента

...
Днес астрономите могат да наблюдават не повече от три процента
Коментари Харесай

Вселената може да съдържа от сто милиарда до два трилиона галактики

Днес астрономите могат да следят не повече от три % от Вселената, само че тези познания са им задоволителни, с цел да могат да изчислят приблизителния броя на галактиките в нея. Именно това са създали американски астрономи от Планетарния институт в Аризона, написа Лайв сайънс, представен от

За изчисленията си екипът е употребявал два метода. Първият се основава на концепцията за приблизителния размер на Вселената и крайната маса на галактическите структури.

Възрастта на Вселената е 13,8 милиарда години. Тъй като през цялото това време галактическото пространство се е разширявало във всички направления, общият обсег на Вселената би трябвало към този момент да доближава 46 милиарда светлинни години.

След като са открили горния и долния предел за масата на галактиките, учените са пресметнали, че във Вселената може да има до един-два трилиона такива.

Астрономите са употребявали и втори метод, учреден на данни от галактическия уред " Нови хоризонти ". Сондата е събрала информация за общото количество светлина в разнообразни елементи на небосклона и е пресметнала какъв брой галактики биха били нужни, с цел да светят с този интензитет.

Въз основа на тези наблюденията учените са пресметнали, че във Вселената може да има 100 пъти по-малко галактики, в сравнение с допуска първото проучване - 100-200 милиарда.

" Това значи, че броят на галактиките в следената от нас Вселена варира някъде сред 2 трилиона на горната граница и 100 милиарда на долната граница ", споделя Памела Гай, старши теоретичен помощник в Планетарния институт в Аризона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР