Днес астероид с широчина 1,06 км ще прелети на 1,9

...
Днес астероид с широчина 1,06 км ще прелети на 1,9
Коментари Харесай

Днес огромен астероид ще мине на 1,9 млн. км от Земята

Днес метеорит с ширина 1,06 км ще прелети на 1,9 млн. км от Земята, като НАСА го категоризира като " евентуално рисков метеорит " заради неговия размер и траектория.

Космическата канара е открита за първи път от австралийския астроном Робърт Макнаут през 1994 година и е наречена " Астероид 7498 (1994 PC1) ", предава БНР. 1,9 млн. км може и да ви наподобяват доста, но в голямата пустош на космоса в действителност е много близо. Например Марс, планетата, която галактическите организации, милиардерите и астрономите по света се стремят да изучат и изследват, се намира приблизително на към 342 млн. км от нашата планета.

Любителите на астрономията ще могат да следят „ Астероид 7498 “ при прекосяването му благодарение на дребни търговски телескопи. EarthSky.org дава повече детайлности за предстоящата траектория на галактическата канара, като съгласно изданието тя би трябвало да се вижда на фона на звездите, до момента в който минава около нашата планета, заради големия си размер и непосредственост.

Очаква се това да бъде най-близкото приближаване на метеорит до нашата планета за повече от 200 години. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР