Днес Арда и Черно море ще изсвирят последния акорд от

...
Днес Арда и Черно море ще изсвирят последния акорд от
Коментари Харесай

Арда и Черно море слагат точка на сезона с битка за Европа

Днес Арда и Черно море ще изсвирят последния акомпанимент от родния шампионат, а залогът е голям - присъединяване в пресявките за новия шампионат на УЕФА - Лига на конференциите, където присъединяване към този момент си подсигуряваха Локомотив Пловдив и ЦСКА.

При домакините Николай Киров акцентира главно към подобряването на представянето в отбрана преди решителния мач с "моряците ". Той не желае тимът му да повтаря грешките от семейството на Локомотив Пловдив в последния кръг, в което отборът инкасира три попадения. Освен това Белия желае играчите да демонстрират по-голяма зрялост и по-добре четат играта, с цел да не се позволяват неточности като тези, които костваха попадението на Бисмарк Чарлс от ЦСКА във финала за Купата на България.

Кърджалии оповестиха пред последователите, че разчитат на тяхната поддръжка и имат вяра, че домакинското преимущество ще е осезаемо.

„ Загубата във финала за Купата на България донесе отчаяние, само че преживяванията около него бяха незабравими за цялото семейство на Арда. Този път имаме опция да украсим един в действителност незабравим сезон с историческо класиране за присъединяване в евротурнирите. Баражът с Черно море е нашият край, тъй като ще се играе в нашия град и на нашия стадион. Момчетата, които пяха дружно химна на България преди борбата с ЦСКА, в този момент още веднъж ще се съберат като в пестник и ще създадат всичко допустимо да ви зарадват с по този начин стремежи триумф. Те имат потребност от вас, с цел да победят и сме сигурни, че поддръжката от трибуните ще бъде най-солидният коз, с цел да забележим и Кърджали на европейската футболна карта “, оповестиха от клуба в навечерието на решителния дуел с „ моряците “.

В същото време от клуба са уверени, че стадионът им ще получи нужния лиценз и възможните семейства в новия шампионата на УЕФА – Лига на конференциите ще се играят в Кърджали.

Наставникът на варненци Илиан Илиев от своя страна разгласи, че тимът му ще направи всичко, с цел да завоюва баража, само че посочи, че този мач никога не е предопределен за клуба.

„ Много желаеме да спечелим, тъй като ни би трябвало премия за напъните през целия сезон. Не успяхме да се класираме в първата шестица, както искахме, само че по-късно задачата бе да сме седми и да участваме в този самобитен край на сезона. Успяхме и в този момент ще създадем всичко, с цел да си заслужим правото да участваме в евротурнирите “, разяснява Илиан Илиев на път за Кърджали пред „ Мач Телеграф “. Любимецът на варненските почитатели посочи, че от дуела не зависи нищо от проектите му за идващия сезон.

„ Планът към този момент е подготвен и този дуел не дефинира нищо. Ще стартираме подготовка за другия сезон на 16 юни. Мислим върху селекцията, само че съответни стъпки ще подхващаме в идващите 10-12 дни “, посочи Илиев.

„ Арда е в действителност първокласен тим, който демонстрира добра скорост и има класни и опитни футболисти. Преливането в офанзива е едно от най-силните им оръжия. Ние обаче също сме добър тим и сме подготвени да им се противопоставим по най-хубавия метод. Разполагаме с задоволително футболисти, които са калени в не малко значими дуели. Нормално е домакинското преимущество да е на тяхна страна, само че подобен е регламентът и ние сме наясно. Теренът ще е прекрасен и това ще помогне да стане прекрасен мач. Надявам се след края на дуела никой да няма мотиви да разяснява съдийството или каквито и да е било странични фактори “.

За Илиев това ще е втори опит да стигне до присъединяване в Европа през плейофи. В предходния случай загуби от Левски на „ Герена “ с 1:4 през 2018 година

Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 19:00 часа и ще може да наблюдавате всичко онлайн в Gong.bg или директно по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР