Днес AMD пусна нови чипсет драйвери за своите сокети AM5,

...
Днес AMD пусна нови чипсет драйвери за своите сокети AM5,
Коментари Харесай

AMD пусна нови Windows чипсет драйвери за Ryzen 8000, 7000, 5000, 4000, 3000 и други

Днес AMD пусна нови чипсет драйвери за своите сокети AM5, AM4, както и за мобилните платформи. Компанията към момента не е разгласила бележките за издаване на новите драйвери. Поради това не се знае какво тъкмо съдържа описът с измененията.

Независимо от това е добре да се види, че компанията излиза с нови чипсет драйвери след дълго време.

Чипсет драйверите нормално усъвършенстват или отстраняват неточности или проблеми с проектите за зареждане на Windows, USB и други. Те също по този начин прибавят оптимизации за новоизлезли процесори, което този път това е доста евентуално, защото AMD преди малко пусна своите настолни APU от серията Ryzen 8000 G за AM5 сокет. Грешката STAPM, която понижава продуктивността, обаче е по-вероятно да бъде отстранена посредством актуализация на фърмуера.

Можете да изтеглите новата версия на чипсет драйвера на AMD 6.01.25.342 от тази страница на формалния уеб страница на AMD.

Освен чипсет драйверите, AMD пусна и нов специфичен драйвер за екрана за Suicide Squad: Kill the Justice League под името Adrenalin Edition 23.40.02.03. Бележките към изданието са следните:

Акценти на новите функционалности и отстранените проблеми:

Възможно е да се следи щета по време на игра на Suicide Squad: с включено трасиране на лъчи.

При Deathloop може да се следи удължено време за зареждане при някои графични артикули на AMD, като Radeon™ RX 6900 XT. При Dead Space може да се следи срив на приложението след активиране на RTAO на някои графични артикули на AMD, като Radeon™ RX 6800. Възможно е да се появи прекалено запецване при първото изиграване на мач в Overwatch 2. Аудиото може от време на време да не се синхронизира с видеото при запис от програмен продукт на AMD: Adrenalin Edition, употребявайки кодек AV1. Възможно е Oculus Rift S да се демонстрира със зелен нюанс на видеокарти от серията AMD Radeon™ RX 7000. След рестартиране на системата хост приложението Parsec може да се срине при някои графични артикули на AMD, като Radeon™ RX 7900 XTX. По време на срещи на Microsoft Teams камерата може от време на време да демонстрира зациклени фрагменти при някои артикули на AMD, като да вземем за пример процесора AMD Ryzen™ 7 7840U.

Можете да изтеглите този драйвер от формалния уеб страница на AMD тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР