Днес Amazon е най-големият онлайн магазин за всичко на стойност

...
Днес Amazon е най-големият онлайн магазин за всичко на стойност
Коментари Харесай

Безос разкрива защо книгите са били единственият продукт, продаван в Amazon - най-големият онлайн търговец днес

Днес Amazon е най-големият онлайн магазин " за всичко " на стойност 1,5 трилиона $. В началото обаче единственият артикул, който предлага е книги. Джеф Безос е имал причина за тази осъществена концепция.

Безос изясни за какво е избрал да продава единствено книги на уеб страницата си в изявление, записано на конференция на Асоциацията библиотеките през юни 1997 година, което се появява още веднъж през 2019 година, пуснато онлайн от бизнесмен.

От всички разнообразни артикули, които бихме могли да продаваме онлайн, книгите оферират " необикновено извънредно преимущество ", което ги отличава като артикул, споделя тогава Безос.

" Имаме най-вече артикули в категорията книги ", съобщи Безос. " Музиката е номер две - във всеки един миг има към 200 000 дейни музикални компактдискове. Но в книжното пространство има над 3 милиона разнообразни книги на всички езици и повече от 1,5 милиона единствено на британски. "
 Защо Amazon
Защо Amazon " обезкърви " Twitch

Стрийминг платформата към момента не носи пари на онлайн колоса

Когато Безос започва Amazon през 1994 година, интернет и електронната търговия бяха към момента във допустимо най-ранния си си стадий. Той знаеше, че ще отнеме известно време, преди онлайн извършването на покупки да стане всеобщо, тъй че избира да стартира с тази идея.

Коментарите на Безос по време на зараждането на интернет отразяват метода, по който софтуерните водачи в този момент приказват за изкуствения разсъдък. И самия създател на Amazon е от тях, който сега поддържа стартъп за интернет търсачка, основан на AI, който има за цел да се изправи против софтуерни колоси като Гугъл.

" В началото сме на златната епоха на изкуствения разсъдък ", сподели Безос в изказване от 2019 година " Последните достижения към този момент доведоха до изобретения, които преди този момент се смятаха за част от на научната фантастика ", разяснява създателя на уеб страницата за електронна търговия. 

Няма избрана пътна карта за бъдещото развиване на изкуствения разсъдък - единствено композиция от оптимизъм и нерешителност от софтуерни водачи в промишлеността.

Бил Гейтс съпоставя AI с нуклеарната сила да вземем за пример. Той споделя, че двете технологии са " обещаващи и рискови " в тирада от 2019 година Съвсем неотдавна трагичното овакантяване и завръщане на основния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман стана поради опасения в по отношение на гонене на облага за сметка на сигурността към ИИ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР