Днес Административният съд-София-град /АССГ/ образува административно дело №10768 от 2023

...
Днес Административният съд-София-град /АССГ/ образува административно дело №10768 от 2023
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалбата на Григорова и Таков

Днес Административният съд-София-град /АССГ/ образува административно дело №10768 от 2023 година по жалбата на, в качеството й за претендент за кмет на Столична община и Иван Таков , който е ръководител и представляващ МК „ Българска социалистическа партия за България “ против Решение № 1094-МИ/06.11.2023 година на Общинската изборна комисия /ОИК/ – Столична за избор на кмет на Столична община.

Първоинстанционният съд е отхвърлил направеното в жалбата искане за прекъсване на предварителното осъществяване на решението на столичната ОИК. Предстои АССГ да насрочи административното дело за разглеждане в намерено съвещание през идната седмица.

Жалбата на Григорова, в качеството й за претендент за кмет на Столична община и Таков съгласно член 1, ал.1 беше подадена през вчерашния ден и според разпоредбите беше изпратена на ОИК-Столична за неотложно окомплектоване с административната кореспонденция и изпращането им в съда. Днес към обяд преписката се върна назад в първоинстанционния съд и делото незабавно беше формирано за разглеждане , като съдът се произнесе неотложно по настояването за прекъсване на предварителното осъществяване.

Съдебното определение предстои на обжалване пред Върховния административен съд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР