Днес - 9 септември 2021 г., е денят, в който

...
Днес - 9 септември 2021 г., е денят, в който
Коментари Харесай

ЦСКА маха днес тирето от официалната регистрация на клуба?

Днес - 9 септември 2021 година, е денят, в който ЦСКА ще отстрани тирето от регистрацията на клуба, оповестява “Мач Телеграф”. Причината - навършват се точто 5 години от банкрута на остарялото сдружение ПФК ЦСКА АД и въз основата на предходна отминалост “червените” могат към този момент да употребяват абревиатурата ЦСКА. Законът гласи, че преди приключването на този интервал нито едно сдружение няма право да употребява тази регистрация.

От юли 2016 година клубът е записан като ЦСКА - София, в това число в БФС и УЕФА. От през днешния ден обаче и в Бояна и в Нион би трябвало да се съобразят с смяната в названието на “червените”. Както е известно, на 31 май 2017 година клубът завоюва търга за емблемата и активите на банкрутиралото сдружение и е негов приемник, също по този начин негов стортен правоприемник. Последното към този момент беше прието от ФИФА, УЕФА и КАС.

ЦСКА е настоящ притежател на Купата на България и за втора поредна година ще играе в групи от евротурнирите. Остава обаче една цел, за която почитателите жадуват - купата също да се завърне на “Българска армия”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР