Днес, 8 ноември, в 17.30 ч. министърът на здравеопазването проф.

...
Днес, 8 ноември, в 17.30 ч. министърът на здравеопазването проф.
Коментари Харесай

Очаква се извънреден брифинг на здравния министър и кмета на София

Днес, 8 ноември, в 17.30 ч. министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, зам.-здравният министър Жени Начева и кметът на София Йорданка Фандъкова ще дадат брифинг в Гранитна зала на Министерски съвет.

От 7.11 (събота) в София се не разрешава малолетни да посещават моловете без пълновръстен компаньон. Екипи на Диагностично - консултативните центрове ще се включват в прегледа на пациенти с по-леки грипоподобни признаци.

За да бъде облекчена работата на екипите на огромните софийски лечебни заведения, шефовете на някогашните поликлиники, в границите на седмица би трябвало да обособят зони за клинични прегледи на пациенти с грипоподобни признаци. Екип от доктор, здравна сестра или лаборант ще правят прегледи и при потребност ще вършат кръвни проучвания и антигенен тест.

Въвежда се и „ зелен кулоар “ от 8 до 10 часа за извършване на покупки в питателните магазини за хора над 65 години. Мярката е разпоредена от Софийския действен щаб отпред с кмета на столицата Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР