Днес, 7 юли 2022 г., Националният съвет на БСП е

...
Днес, 7 юли 2022 г., Националният съвет на БСП е
Коментари Харесай

Социализъм ХХI век: Против участието на БСП в правителството! За консолидация на нова българска левица!

Днес, 7 юли 2022 година, Националният съвет на Българска социалистическа партия е призован на съвещание, с цел да бъде осведомен за хода на спешните политически договаряния и с цел да вземе решение за по-нататъшното присъединяване на партията в управническата коалиция и удължаването на живота на 47-о Народно заседание.

Няма подозрение, че този Национален съвет, изцяло обезличен през последните две години и изгубил политическо и морално право да съставлява партията, ще даде своята поддръжка на циничните щения на Нинова-Свиленски-Зафиров-Гуцанов и сие да продължат пагубния за левицата курс на колаборация с Политическа партия и Демократична България. Безмълвно, в името на запазването на скоро получени постове и обещания за бъдещи персонални придобивки, членовете му ще дадат поддръжка на некомпетентната и нездравословна политика на „ смяната “, замъглена със заклинания за бистрота и битка против корупцията; ще кажат „ да “ за поддръжката на държавно управление, в което Българска социалистическа партия взе участие с десни партии, подвластни и на непознати политически и стопански ползи. Правителство, което лишава България от сигурни енергийни източници, отстъпва от ясно дефинирани национални ползи във връзка с РСМ, трайно скъсва връзките и влиза в открита омраза с Русия. Политика, която управлението оправдава с безсъвестно кичене с достижения в обществената сфера – подаяния от страна на Политическа партия и Демократична България за превръщането на Българска социалистическа партия в заслон и патерица на „ смяната “, т.е. на преднамерената замяна!

Още при основаването на четворната коалиция преди шест месеца и неведнъж оттогава до през днешния ден, ние, представителите на Платформа „ Социализъм ХХІ век “, на други структури и обособени престижи в и отвън Българска социалистическа партия, заявяваме своето противоречие с директното ангажиране на партията в изпълнителната власт с политически несъвместими субекти, с провежданата от КН и сие политика на загуба на идеологическа еднаквост и политическа автономия, на заличаване на структурите и разгонване на фрагментите на партията под диктовката на непознати на нейните правила и морал „ началници на кабинети “. Нашата откровена угриженост за сегашното и бъдещето на партията е посрещана от обкръжението на КН с ругатни и обвинявания в изменничество, с прекачване от болната на хубавичко глава на отговорността за неуспехите и неуспехите, резултат от тази политика или с оглушително безмълвие.

Днес, когато още веднъж политическите партии и държавните институции са изправени пред взимането на съдбоносни решения за сегашното и бъдещето на България, ние се обръщаме към всички социалисти, симпатизанти и последователи на левицата с апел:

- Да заявим, че Българска социалистическа партия би трябвало да поддържа тези бъдещи законодателни и управнически планове, които дават отговор на нейните програмни и политически цели и на потребностите и упованията на болшинството български жители, само че не би трябвало да взе участие със свои представители в ново държавно управление с Политическа партия и Демократична България.

- Да не допуснем Българска социалистическа партия да взе участие в подмолни сделки с обещания за постове и други облаги при образуването на парламентарна поддръжка на ново държавно управление и да попада в клопката на операциите за отговорността пред националните ползи и на заканите с хаоса и неразбираемите последствия за демокрацията от предварителните избори.

- Да не позволим Българската социалистическа партия да бъде унизена за следващ път от други политически сили, да бъде подчинена на персонални сметки и упоритости и унищожена в сгода на непознати идеологически и политически ползи.

- Да обединим сили за консолидация на една Нова българска левица и да дадем опция на българските гласоподаватели да намерят в нейните програмни планове и лица аргументи и опция за интензивно присъединяване в идните предварителни парламентарни избори и за свободна и безапелационна поддръжка на алтернативата за нов път на развиване на България в комплицираните условия на ХХІ век.

ИК на ИПО Платформа „ Социализъм ХХІ век “
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР