Днес (7 октомври) от 19:00 ч. Галерия Vivacom Art Hall

...
Днес (7 октомври) от 19:00 ч. Галерия Vivacom Art Hall
Коментари Харесай

Изложбата DISCONNECT показва израженията, които пандемията скри под маските

Днес (7 октомври) от 19:00 ч. Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще открие първата независима галерия DISCONNECT на младата художничка Илиана Илиева.

Тя споделя за тематиката, въодушевила изложбата:

" През последната година и половина бяхме свързани виртуално, повече от когато и да било. DISCONNECT безусловно значи да се изключиш. Основното обръщение е DISCONNECT TO CONNECT - да отхвърлим неписаните " идеали " за хубост и разцвет на мрежата, с цел да съществуваме още веднъж пълноценни и достоверни в действителния свят. Картините вършат паралел сред типичен облици и облици, присъщи за актуалното изкуство и поп просвета. На фокус са мимиките и израженията, които пандемията скри под маските. Като художник аз съм наблюдаващ, визионер, повествовател на истории, обществен документалист, подбудител. Вярвам, че в изкуството не съществува въпросът за какво. Една от привилегиите на това да бъдеш актьор е безспорната независимост да създаваш, интерпретираш и документираш. "



Илиана Илиева е родена през 1986 година в София. През 2000 година е призната в Художествена гимназия, само че събитията я изпращат по напълно друг път. Завършва бакалавърската и магистърската си степени в университетите в Портсмут и Кардиф. Работи в корпоративната сфера, само че изкуството вечно остава огромната й пристрастеност.

Артистичният жанр на Илиана Илиева е очебийно съвременен, ослепителен и освободен. Вдъхновени от модата, фотографията и поп културата, платната й предизвикат и показват завладяващи облици и недвусмислени послания. Използва синергията сред типичен техники и актуален подтекст.



Желаещите да посетят изложбата DISCONNECT могат да го създадат от 07.10.21 година до 21.10.21 година с вход свободен.

*Събитието ще се организира при съблюдаване на всички настоящи все още противоепидемични ограничения.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР