Днес, 6-ти юни 2018 г. Народното събрание прие на второ

...
Днес, 6-ти юни 2018 г. Народното събрание прие на второ
Коментари Харесай

Важен успех за България! Държавата ни ратифицира протокола за Единния патентен съд!

Днес, 6-ти юни 2018 година Народното събрание одобри на второ четене Закона за одобрение на Протокола за авансово осъществяване на Споразумението по отношение на Единния патентен съд.

Важно е да се знае, че единният патентен съд се състои от Първоинстанционен съд, който е формиран от централно, локални и районни отделения, от Апелативен съд и Секретариат. По искане на страна членка може да се сътвори локално поделение, като страната дефинира неговото седалище и дава материална база и чиновници за неговата администрация.Чрез Протокола за авансово осъществяване на Споразумението по отношение на Единния патентен съд се цели да се разреши интервал на авансово осъществяване на институционалните, организационни и финансови разпореждания на Споразумението и Статута, преди формалното влизане в действие на СЕПС.
Текстът на Протокола за авансово осъществяване на СЕПС е контрактуван от Подготвителния комитет на неговото 11-то заседание и гала по сключване на Протокола, извършени в края на Съвета по конкурентоспособност през месец октомври 2015 година

Създаването на Единния патентен съд ще обезпечи единна процедура в региона на патентната протекция. Той ще спомогне и за фрапантно понижаване на разноските по съдопроизводството, защото на страните няма да се постанова да водят успоредни правосъдни производства пред разнообразни национални юрисдикции.

Споразумението ще подсигурява повишение качеството и успеваемостта на съдопроизводството, предвиждайки специфични условия по отношение на нужната подготовка на съдиите и осигурявайки профилирана подготовка в региона на патентната протекция. Тъй като в патентните разногласия са включени комплицирани механически въпроси, в другите сформира на съда се планува присъединяване на съдии с техническа подготовка.

Създаването на Единен патентен съд, ведно с единната патентна протекция, ще усъвършенства капиталовия климат в България, като обезпечи на локалните и задгранични предприятия по-добри условия за отбрана на софтуерните им достижения у нас и за осъществяване на иновационна активност на територията на България.
Единната патентна протекция ще насърчи научния и механически напредък и действието на вътрешния пазар, като ще направи достъпа до патентната система по-лесен, по-евтин и по-сигурен от правна позиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР