Днес, 6 април 2020 г., в Тернополския край на Украйна

...
Днес, 6 април 2020 г., в Тернополския край на Украйна
Коментари Харесай

Починал от COVID-19 свещеник в Украйна общувал с поне 500 души, докато са били болни

Днес, 6 април 2020 година, в Тернополския завършек на Украйна умрял 56-годишният духовник Олег Винницкий от COVID-19 (коронавирус). Това заяви във Фейсбук заместник-вътрешният министър Антон Геращенко, препечатан от изданието glavcom.ua.
По думите на Геращенко, отец Олег въобще не подозирал, че е инфектиран, и общувал с към 500 души, като изпълнявал религиозни обреди и участвал на погребения.
Във Фейсбук Геращенко написа: " Сега Тернополският край е един от епицентрите за развиване на епидемията. Там към този момент са регистрирани160 доказани случаи на заболяване от ковид. Отецът в нищо не е отговорен. Той не е знаел, че е инфектиран с такава рискова болест като ковид. Неговият образец демонстрира, че свещенослужителите се намират в групата на най-големия риск за заразяване с вируса, дружно с медиците, служителите на реда, граничарите, касиерите в супермаркети и аптеки. Царство небесно и безконечен покой на отец Олег ".
В Тернополския край публично са регистрирани 6 случая на заразяване от ковид (в Украйна са общо 1319 по данни на " Джонс Хопкинс ", има 38 смъртни случаи и 28 се смятат за оздравели). Един от случаите е със завърнал се стоматолог от Австрия. Няколко села са блокирани.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР