Днес, 5 май, от 11:00 часа, президентът Румен Радев ще

...
Днес, 5 май, от 11:00 часа, президентът Румен Радев ще
Коментари Харесай

Президентът на сцената: Връчване на мандат за правителство на БСП и консултации за новата ЦИК

Днес, 5 май, от 11:00 часа, президентът Румен Радев ще връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от третата по бройка парламентарната група в 45-ото Народно заседание - " Българска социалистическа партия за България ".
На 1 май водачът на Българска социалистическа партия, че социалистите ще върнат мандата незабавно, което ще открие пътя за провеждането на предварителни парламентарни избори.
 Президентът да назначава 15-членна ЦИК, реши правната комисия Президентът да назначава 15-членна ЦИК, реши правната комисия
Президентът да назначава членовете на Централната изборна комисия по предложение на парламентарните партии, само че по избрана от нег...
Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия не може да сформира държавно управление. Тя напомни, че на последните избори на 4 април, българските жители са дали своят вот за партията на Слави Трифонов " ИТН ", която са припознали като партия на смяната. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че на няколко пъти те са протягали ръка за съдействие към трите нови партии, които влязоха в Народното събрание ( " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън " ), само че тя е била отхвърлена.
Първа получих право да сформира държавно управление ГЕРБ - партията на премиера в оставка Бойко Борисов. Президентът Румен Радев връчи мандата на претендента за министър председател от ГЕРБ Даниел Митов. Той показа и състав на държавно управление, само че няколко дни след връчването на мандата, го върна на президента.
Втори получиха късмет да образуват кабинет от партията на Слави Трифонов " ИТН ". Мандатът беше връчен на претендента за министър председател и международен първенец по шахмат Антоанета Стефанова, която незабавно след приемането го върна на президента. От " ИТН " мотивираха своята позиция с това, че не разполагат с задоволително депутати, с цел да сформират устойчиво държавно управление.
Днес, 5 май, президентът ще организира съвещания с парламентарно показаните партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на ЦИК. Президентът Румен Радев утвърди разпоредбите за осъществяване на обществени съвещания и процедура за назначение на състава на ЦИК
 Боряна Димитрова: Дали с смяна в избора на ЦИК не се тестват настройките за по-силни президентски пълномощия? Боряна Димитрова: Дали с смяна в избора на ЦИК не се тестват настройките за по-силни президентски пълномощия?
" Видяхме крайъгълният камък на групировката на Слави Трифонов - мажоритарните избори да бъде оставен настрана. С на практика причини ". Т...
Във връзка с признатите от 45-ото Народно заседание, президентът Румен Радев ще организира на 5 май съвещания с парламентарно показаните партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на Централната изборна комисия. Покани за това бяха изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно заседание.
Публичното чуване на предложенията, направени от парламентарно показаните партии и обединения, ще стартира от 14:00 часа на " Дондуков " 2 и ще се излъчва в действително време на на президентската институция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР