Днес, 5 февруари, отбелязваме февруарското Пълнолуние. То е известно и

...
Днес, 5 февруари, отбелязваме февруарското Пълнолуние. То е известно и
Коментари Харесай

Днес е Снежна луна

Днес, 5 февруари, означаваме февруарското Пълнолуние. То е известно и като Снежна или Гладна луна. Както множеството наименования на пълнолунията през годината, и тези идват от разнообразни индиански племена от Северна Америка.
 C/2022 E3, Зелената комета и по кое време може да я следим да минава край Земята
Зелената комета, която ще премине край Земята

Вижда се един път на 50 хиляди години

Тъй като всекидневно това е месецът с най-обилните снеговалежи на континента, февруарското пълнолуние е известно като Снежна луна. Именно поради снеговете и ловът на животни за издръжка е ставал по-труден, откъдето идва различното му название Гладна луна.

В източните обичаи февруарското пълнолуние също се отбелязва, а повода е напълно елементарна - то бележи края на тържествата по случай Китайската нова година. Тогава е Фестивалът на фенерите, когато се палят хартиени фенери, които се пускат да отлетят като знак на това, че се освобождаваме от остарялото и пускаме да пристигна новото.
 Снимка 605111

Февруарското пълнолуние очевидно е нещо като духовна нова година, тъй като се празнува и в други религии. На 5 февруари 2023 година се отбелязва и еврейският празник ту би шеват, чието име безусловно се превежда " дървена нова година ".

Вярва се, че тогава дърветата се разсънват от зимен сън, а тези в Израел даже стартират да цъфтят. Смята се за уместно време да засадим дърво, както и да стартираме нов креативен план.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР