Днес 41-ия си рожден ден посреща бившият български национал Светослав

...
Днес 41-ия си рожден ден посреща бившият български национал Светослав
Коментари Харесай

БФС поздрави Тоди

Днес 41-ия си рожден ден посреща някогашният български национал Светослав Тодоров. Нападателят е роден на 30 август 1978 година в Добрич, а юношеските му години минават в локалния Добруджа и в столичния ЦСКА.

В професионалния футбол дебютира с екипа на Добруджа, а положителните му изяви в Литекс в интервала 1997-2001 година му обезпечават трансфер в елитния британски Уест Хам. През 2002 година Тодоров подписва с Портсмут, където се трансформира в главен изпълнител и печели голмайсторския приз в Чампиъншип, помагайки на отбора си да се завърне във Висшата лига.

На Острова стрелецът играе още за Уигън Атлетик (под наем) и Чарлтън, а след още един престой в Литекс приключва кариерата си в украинския Ховерла. Четирикратен първенец на България с отбора на Литекс, през 2015 година е признат в Залата на славата на Портсмут.

За националния тим Тодоров дебютира през 1998 година и изиграва общо 41 мача със 7 гола. Той е с съществена заслуга за класирането на представителния ни отбор на Евро 2004, което обаче пропуща заради травма.

След края на спортната си кариера, Тодоров се развива и като треньор - на клубно равнище управлява родния си Добруджа, ЦСКА-София 2 и Ботев (Гълъбово), а в продължение на две години е отпред на юношеския народен тим до 19-годишна възраст. Понастоящем е част от треньорския екип на участника в британската Лига 1 Саутенд Юнайтед.

Българският футболен съюз честити рождения ден на Светльо Тодоров и му желае доста шанс, благополучие и триумфи!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР