Днес 40-ия си рожден ден празнува бившият национал Георги Пеев.

...
Днес 40-ия си рожден ден празнува бившият национал Георги Пеев.
Коментари Харесай

БФС честити юбилея на бивш национал

Днес 40-ия си рожден ден чества някогашният национал Георги Пеев. Полузащитникът е роден на 11 март 1979 година в София, а футболната му кариера стартира от детско-юношеската школа на столичния Локомотив. За " железничарите " дебютира през 1998-а и бързо се постанова като главен състезател в халфовата линия (60 мача, 13 гола). На едвам 22 години е харесан от великия Валерий Лобановски и реализира високопрофилен трансфер в Динамо (Киев). С екипа на украинския гранд прекарва пет сезона (90 мача и 8 гола за първенство), в които печели три шампионски трофеи, две купи и една Суперкупа на страната. През 2006-а за малко играе чартърен в Днипро, а на идната година минава в Амкар (Перм). За съветския клуб Пеев се състезава съвсем цяло десетилетие, а 234-те му дуела и над 40 попадения в локалния хайлайф го трансформират в същинска легенда на Амкар.

За националния тим халфът дебютира през 1999-а, а в идващите 12 години записва 54 дуела с представителния отбор. Участник на европейското състезание в Португалия през 2004-а.

Българският футболен съюз честити празника на Георги Пеев и му желае здраве, шанс и триумфи в персонален и професионален проект, написа в уеб страницата на родната централа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР