Днес, 4 юни, предстои обсъждането и гласуването на последния раздел

...
Днес, 4 юни, предстои обсъждането и гласуването на последния раздел
Коментари Харесай

Песимизъм сред превозвачите за пакет Мобилност, Каракачанов атакува Брюксел

Днес, 4 юни, следва разискването и гласуването на последния раздел от така наречен пакет " Мобилност " на Европейски Съюз. Този раздел касае непосредствено бизнеса на превозвачите.
Досега бяха признати разпоредбите за така наречен командировани служащи, като най-важният аспект е да има равно възнаграждение според стандартите на страната, в която са командировани да работят.
Най-важните три аспекта в пакета, касаещи превозвачите, са следните:
1. На всеки 3 седмици водачите да се връщат у дома. Тук има предложение от нашите евродепутати срокът да е 6 седмици, тъй като България е периферна страна.
2. Да има наложително преспиване в мотели или хотели за водачите. Тук казусът е какво се случва с камионите и товара им, защото няма задоволително охраняеми паркинги.
3. Да има повече охраняеми паркинги, което е предложение на нашите евродепутати.
Не чакаме през днешния ден да се завърши целият пакет, разяснява Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на превозвачите. Той разясни пред Нова телевизия, че превозвачите следят търсене по всевъзможен метод от страна на някои евродепутати да пробият – в това число с вести като тази, че българските водачи се дрогират, с цел да си изпълнят курсовете.
Вижда се, че се задълбочават разликите и доста мъчно ще се стигне до текстове, които да са компромисни, счита юристът на Съюза на превозвачите Мадлен Кавръкова. Нашите съществени причини изобщо не се преглеждат, добави тя. И уточни – нарушава се правилото на свободно придвижване на работната ръка. Не може да се одобри, че един водач е командирован в друга страна – за един ден един водач може да премине през две страни, в коя е командирован, попита задочно Кавръкова. Тя е уверена, че в границите на тази година въпросът с пакет " Мобилност " няма да се реши.
Имаме среща с министър Московски в 10:00 часа, с цел да обсъдим съответни стъпки. Това е добре премислено от нашите западни сътрудници – Франция и Германия, с цел да банкрутират един работещ бизнес и може и да съумеят, изрази безпокойство Арабаджиев. Той изрази удовлетворение от дейностите на държавното управление, Народното събрание и евродепутатите, откакто беше запитан какво ще вършат превозвачите ни, в случай че най-после няма компромис. Ако няма компромис, подготвени сме на всичко – митинги в Брюксел, на всички места по Европа, бизнесът е притиснат до стената, заключи Арабаджиев.
Реакцията на военния министър
Крайно време е да излезем от този сънлив сън, че в Европа ни третират като равни. Без никакво съображение ни накараха да затворим първите четири реактора на АЕЦ „ Козлодуй”, с цел да може Франция да отбрани инвестицията си в Румъния. После – " Южен поток " не може, а " Северен поток " може. 14 милиарда лв. е оборотът на българските превозвачи, хранят се над 100 000 души – извънредно време е да излезем от този бездънен сън, че Брюксел се грижи за нашите ползи. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов, съгласно който задачата е 14-те милиарда лв. да идат в непознат джоб.
Каракачанов уточни, че на срещата на върха на Европейски Съюз в София в средата на май огромните западни страни желали нещата за пакет " Мобилност " да се решат през есента, когато ръководител е Австрия, а тя поддържа визията на Макрон. За вложенията на огромни западноевропейски компании в Иран обаче желаеха да сме солидарни всички в Европейски Съюз. Това го разбираме като удар по българската стопанска система – не очаквайте взаимност за вашата стопанска система. Световната история не познава огромна страна да се е трогнала от воплите на по-малка страна – това другарство ли беше, ударът с АЕЦ " Козлодуй " другарски ли беше, с " Южен поток " другарски ли беше, възмути се министърът на защитата.
Попитан за какво се получава по този начин, откакто сме доста мощни в Европа, Каракачанов отвърна, че може да втвърди тона, въпреки да не можем като Англия да излезем от Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР