Днес, 31 юли 2019 г. Специализираният наказателен съд определи „Задържане

...
Днес, 31 юли 2019 г. Специализираният наказателен съд определи „Задържане
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста шестима от обвинените трафиканти на хора, задържани на дунавски остров

Днес, 31 юли 2019 година Специализираният углавен съд дефинира „ Задържане под стража “ за шестима от осемте арестувани на 29 юли 2019 година за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти и на дами за полова употреба, чийто участници са обвинени и в осъществяването на серия палежи, оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Другите двама от групата (две жени) са с „ Домашен арест “, с цел да могат да гледат децата си, дефинира съдът. Към наказателна отговорност за присъединяване в групата са привлечени още две лица, които към момента се търсят и предявяването на обвиняванията им следва. Групата бе обезвредена по време на „ индустриален “ прием на видински остров на 29 юли 2019 година при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР–Видин. Действията на проверяващите са по сигнал, че същия ден групата възнамерява да прекара група мигранти в Румъния с моторна лодка през Дунав.

Въпросните мигранти – трима мъже, три дами и три деца, бяха арестувани на автомагистрала „ Хемус “ в бус на път от София за Видин. При задържането на участниците в групата е конфискувана лодката, благосъстоятелност на ръководителя, с която деветимата е трябвало да бъдат преведени на румънския бряг. Тя е особено изпълнание с благоприятни условия да развива до 170 км/ч. Ръководителят на групата е осъждан за ликвидиране и е изтърпял 10 –годишно наказване. Осъждани или с престъпни регистрации са и множеството от участниците в групата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР