Днес, 30 август 2019 г., в заседателната зала на община

...
Днес, 30 август 2019 г., в заседателната зала на община
Коментари Харесай

Център за възстановяване на социалния живот ще работи в община Долни чифлик

 Днес, 30 август 2019 година, в заседателната зала на община Долни чифлик се организира встъпителна конференция по план " Център за възобновяване на обществения живот “ по процедура посредством асортимент на планове BG05M9OP001-4.003 " Транснационални партньорства “ по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. На нея стана ясно, че на 27 февруари т.г. община Долни чифлик е подписала административен контракт с Министерство на труда и обществената политика за даване на безплатна финансова помощ № BG05M9OP001-4.003-0005-C01 за осъществяване на плана.

Размерът на предоставяната безплатна финансова помощ е 198 660,00 лева, като 188 727 лева са европейско финансиране, а 9933,00 лева са национално финансиране. Срокът за реализацията на плана е 18 месеца, като осъществяването му започва на 3 юли т.г., заяви Дияна Момкова, началник на плана.

Партньор по плана е италианската община Осило.

Основната цел на плана е да насърчи транснационалното съдействие във връзка с обмяната на опит, положителни практики и модели за повишение на знанията, уменията и компетенциите на чиновниците в община Долни чифлик в областта на общественото включване, опазването на здравето, равните благоприятни условия и недискриминацията и изискванията на труд. Тази цел ще бъде реализирана посредством повишение знанията, уменията и компетентностите на чиновниците в общинска администрация Долни чифлик, предоставящи обществени услуги и заинтригуваните страни посредством проучване на практики и разширение на транснационалното съдействие, както и въвеждане на новаторски практики за даване на интегрирани обществени услуги и достъп до тях.

В плана се планува да се сътвори Център за възобновяване на обществения живот, като ще бъдат обособени 2 работни места. В центъра ще се прави сложно обслужване на разнообразни консуматори на обществените услуги, предоставяни от община Долни чифлик на правилото на едно гише. Ще бъде създадена електронна платформа с цялостна информация за обществените услуги, предоставяни от община Долни чифлик, с опция за подаване на електронни заявки за прилагане на обществени услуги. Ще бъде публикуван справочник " Интегрирани обществени услуги – за всеки съгласно потребностите “. Ще се организира и интернационална конференция, на която ще се обменят положителни практики за интегрирани обществени услуги и тяхната организацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР