Днес (30.06.2020 г.) Софийска градска прокуратура се самосезира по повод

...
Днес (30.06.2020 г.) Софийска градска прокуратура се самосезира по повод
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява фирмата, доставяла негодна храна за болници в София

Днес (30.06.2020 г.) Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка информация в медии по отношение на даване на негодна храна за болнични заведения в столицата от компанията снабдител. Започна прокурорска инспекция на изнесените данни, оповестиха от държавното обвиняване.
В журналистически репортаж се декларира, че комерсиалното сдружение „ И. – И.Г. “ Едноличен търговец, предоставяло некачествена храна за заболели в лечебните заведения – УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “, II САГБАЛ „ Шейново “ и Национална профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация. Служители на компанията уведомили по отношение на потреблението на негодни артикули - мляко, плодове, зеленчуци, яйца и месо, за подготвяне на храна за тези лечебни заведения. По техни думи, по категорично разпореждане на управлението на доставчика, готвачите ползвали съответни способи за обработка на продуктите, както и в процеса на готвенето. 
По предписание на прокуратурата, на административните структури със специфична подготвеност – Регионална здравна ревизия – София, е предоставено осъществяване на незабавни инспекции – на място и по документи. Те би трябвало да открият спазването на здравните и софтуерните правила при приготвянето на храната. Следва да се инспектират пространствата на компанията, в които се подготвя храната за лечебните заведения, които се намират в региона на бул. „ Брюксел “ в столицата. Контролните органи следва да открият спазването на здравните и софтуерните правила при приготвянето на храната. Необходимо е да се ревизира спазването на наредбите и условията на законодателството на Европейски Съюз, на националното законодателство, както и откритите общоприети оперативни процедури и напътствията на Министерството на здравеопазването при подготвяне на храна за лечебни заведения. Предстои да бъде изискана цялата документи, обвързвана с активността на компанията по приготвянето на храната – протоколи от осъществени инспекции при даването на разрешението, протоколи от следващи инспекции, както и други относими документи.
Срок за осъществяване на инспекцията – 20 дни, след което материалите следва да бъдат предоставени на Софийска градска прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР