Днес, 3 април 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми

...
Днес, 3 април 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми
Коментари Харесай

ОБВИНЕНИ: Роми нападнаха ченгета от Сигма“

Днес, 3 април 2023 година, Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени четири лица за нахлуване над служители на реда от натрупа „ Сигма “.

А.Б.Ш., на 19 година, е упрекнат за това, че на 02.04.2023 година в гр. Стамболийски, обл. Пловдив, незаконно е попречил на орган на властта – двама полицейските чиновници в група " Сигма ", бранш " Специализирани полицейски сили " при ОД на Министерство на вътрешните работи, гр. Пловдив, да изпълнят отговорностите си по Закона на Министерство на вътрешните работи - закононарушение по член 270, ал.1 от Наказателния кодекс, за което законът планува наказване отнемане от независимост до 3 години или санкция от 500 до 2000 лв..

А.С.Ш., на 35 година, за това, че на 02.04.2023 година в гр. Стамболийски, обл. Пловдив, предизвикал леки телесни повреди на двама полицейски чиновници от група „ Сигма “, бранш „ Специализирани полицейски сили “ при ОД на МВР-Пловдив, при осъществяване на службата им - закононарушение по член 131, ал.2, пр.4, т.3 и т.4., вр. член 131, ал.1, т.4, прочие последно, вр. член 130,  ал.1 и ал.2 от Наказателния кодекс, за което законът планува наказване отнемане от независимост от 1 до 5 години.

И. К., на 33 година,  и 54-годишната П.Ш. за това, че на 02.04.2023  година в гр. Стамболийски, обл. Пловдив, са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - закононарушение по член 325, ал.1 от Наказателния кодекс, за което законът планува наказване отнемане от независимост до 2 години или пробация, както и публично неодобрение.

По делото е открито, че на 2 април 2023 година в гр. Стамболийски двама полицейски чиновници от група „ Сигма “, бранш „ Спeциализирани  полицейски сили “ към ОД на МВР-Пловдив, забелязали А.Б.Ш. да се движи по улиците на града с мотоциклет без регистрационни табели. Те го спрели за инспекция посредством подаване на звуков и светлинен сигнал, легитимирали се и поискали документите на лидера и на мотоциклета. В този миг А.Б.Ш. хукнал да бяга.

 Полицейските чиновници го преследвали към 200 метра сред къщите в един от кварталите на гр. Стамболийски, като от самото начало му разпореждали да спре, само че той не се подчинил. В това време А.С.Ш. се намирал на същата улица и видял преминаващите около него служители на реда.

Той спънал единия от тях и го бутнал на земята. Двамата се сборичкали. А.С.Ш. траял да оказва опозиция. Той нанесъл неведнъж удари и на двамата чиновници на полицията, до момента в който те се опитвали да му слагат белезници. В това време към тях се събрала навалица от 40-50 мъже и дами, измежду които обвинените И.К. и П.Ш. Двамата се пробвали да осуетят задържането на А.С.Ш. и почнали да дърпат служителите на реда, да ги удрят и даже хвърляли камъни.

На мястото пристигнали полицейски чиновници от РУ-Стамболийски, както и екип от жандармерията, които прекратили спора. На двамата служители на реда е оказана лекарска помощ в болница в гр. Пловдив.

Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. По досъдебното произвеждане се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР