Днес, 29 юни, в Матера, Италия, ще се състои срещата

...
Днес, 29 юни, в Матера, Италия, ще се състои срещата
Коментари Харесай

Външните министри на Г-20 се срещат днес в Италия

Днес, 29 юни, в Матера, Италия, ще се състои срещата на външните министри на Г-20.

За първи път в историята ще бъде извършена и взаимна сесия на министрите на външните работи и на развиването, написа на формалната страница на групата, съобщи БГНЕС.

Срещата на външните министри ще включва две сесии - първата ще се концентрира върху световното ръководство и многостранността като основен инструмент за справяне с главните световни провокации и поощряване на стабилно и гъвкаво възобновяване. В основата на дебата ще бъде нуждата от усилване на интернационалното съдействие и многостранните институции в основни области като световното опазване на здравето, устойчивото развиване, климатичните дейности и интернационалната търговия.

Втората сесия ще бъде отдадена на връзките с африканския континент с акцент върху устойчивото развиване. Ще бъдат разисквани най-подходящите политически ограничения в редица значими области като търговия, битка с изменението на климата и енергиен преход.

И двете тематики в дневния ред са създадени в сходство с трите стълба на италианското председателство на Г-20 – „ Хора, планета, разцвет “ и в сходство с общата линия за поощряване на стабилно и приобщаващо възобновяване.

Съвместната среща на министрите на външните работи и на развиването има за цел да сложи на напред във времето в интернационалната политическа стратегия въпроса за световната продоволствена сигурност и изхранване и по този метод да се даде политическият подтик, нужен за постигането на задачата за нулев апетит до 2030 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР