Днес, 29 март, от 18 ч. в галерия Минерва“ в

...
Днес, 29 март, от 18 ч. в галерия Минерва“ в
Коментари Харесай

Художникът Владимир Запрянов подреди нова своя изложба „Надежда”

Днес, 29 март, от 18 ч. в изложба „ Минерва “ в Гранд хотел „ София “, художникът Владимир Запрянов открива своята 29-та независима галерия живопис. Тя е с посланието и мотото „ Надежда “. Надежда, че все пак разсъдъкът, човечността и нормалността ще надделеят в  безумния  свят, в който живеем. Изправени сме пред неуместната действителност, в която уроците от предишното се оказват забравени дружно с всичките последствия от тях, споделя създателят. В тази обстановка един създател може да предложи единственото, на което е кадърен – творчеството си и апела си за хуманизъм  в него.



Изложбата на Владо Запрянов съдържа 21 платна,

рисувани в последната година. В тях се преплитат философия и  експресивен  цвят, зависещ на хрумвания и изразност от паралелните  измерения на реални  и абстрактни  внушения на подсъсзнанието. Една хибридна изразност, вплела в себе си мемоари, усеща, религия и вътрешния космос на духа. Моето схващане за изкуството е, че то е тип бягство и  форма на избавление на душата, споделя художникът. Тази персонална креативна позиция може да бъде забелязана и споделена от всички негови фенове и посетители, които могат да се насладят на изложбата до 24 април в Гранд хотел „ София “.



Художникът Владимир Запрянов е роден през 1963 година в Димитровград. Завършва Художествена гимназия в гр. Казанлък, а по-късно и компетентност живопис във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий ” в класа на проф. Николай Русчуклиев. Запрянов има десетки изложения у нас, и в чужбина, както авторски, по този начин и участия в групови артистични събития.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР