Днес, 29 март, България отбелязва 20 години от влизането на

...
Днес, 29 март, България отбелязва 20 години от влизането на
Коментари Харесай

Председателят на Общински съвет - Плевен бе гост на виртуална изложба по повод 20 години членство на България в НАТО

Днес, 29 март, България отбелязва 20 години от влизането на страната ни в НАТО. По този мотив ръководителят на Общински съвет - Плевен доцент доктор Иван Малкодански бе посетител на откриването на виртуалната галерия " 75 години НАТО и 20 години България в НАТО " в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Плевен.

" Днес единството и солидарността са повече от значими, тъй като сме изправени пред сериозна рецесия на сигурността. Членството на страната ни в НАТО е главен поръчител за териториалната ни целокупност, политическата самостоятелност и сигурността на България ", уточни доцент доктор Малкодански и означи, че страната ни, като благонадежден съдружник в НАТО през всички минали години поредно извършва своите задължения.

" НАТО е общественост от полезности и правила и е значимо да се увеличи разбирането, най-много измежду младежите, за същността и задачите на Алианса, за позитивите на страната ни от участието в тази организация, както и да се разсеят тиражираните подправени вести, осведомително манипулиране и дезинформация. Най-вече би трябвало да се акцентира на това, че НАТО е организация със защитна цел. В актуалната геополитическа конюнктура е от особена значителност да ценим гаранциите за самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност, които участието в Алианса ни дава ", сподели още доцент доктор Малкодански.

На 29 март 2004 година министър-председателят Симеон Сакскобургготски връчва ратификационния документ за присъединение на България към военния съюз на държавния секретар на Съединените щати Колин Пауъл. Договорът е утвърден от Народното събрание на 18 март 2004година и същия ден е оповестен в " Държавен вестник ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР