Днес - 29.01.2021 г., екип от Хидроремонт - ИГ ООД

...
Днес - 29.01.2021 г., екип от Хидроремонт - ИГ ООД
Коментари Харесай

Започна работа под вода по отстраняване на аварията по тръбопровода в езерото

 Днес - 29.01.2021 година, екип от " Хидроремонт - ИГ " ООД стартира работа под вода за възобновяване на проводимостта на краткотрайния водопровод във Варненското езеро за своя сметка. От компанията имат подготвеност до края на седмицата, при удобни метеорологични условия, да завършат ремонтните действия.

Община Варна бе известена за казуса след получено съобщение от  " ВиК- Варна “ на 15.01.2021 година, в което се оповестява за установени " аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените елементи на КПС Аспарухово “.

Същия ден Община Варна разпореди на компания " Хидроремонт - ИГ " ООД да направи инспекция на оборудването, с цел да се откри повода за казуса. Тръбопроводът е в развой на строителство, а от месец септември е краткотрайно положен по дъното на езерото - на 25-30 метра западно от бъдещата траншея. От  " Хидроремонт - ИГ “ ООД  са направили подводен оглед на краткотрайния тръбопровод в продължение на няколко дни. На 25.01.2021 година в Община Варна бе получено съобщение от компанията, че е установено огъване на тръбата, което води до понижаване на сечението й, налична цепнатина в зоната на прегъването и отчасти приключване на отпадни води. Веднага бяха осведомени всички институции, имащи отношение по казуса, както и средствата за всеобща информация.

На 26.01.2021 година от РЗИ - Варна са направили пробонабиране и проучване на микробиологичните индикатори на водите край южния плаж и плаж Аспарухово. Данните на РЗИ сочат, че резултатите подхождат на нормативните условия за положително качество на крайбрежните морски и преходни води.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР