Днес, 27 ноември, започна кандидатстването за европейски стипендии за успех

...
Днес, 27 ноември, започна кандидатстването за европейски стипендии за успех
Коментари Харесай

Започна кандидатстването за европейски стипендии

Днес, 27 ноември, стартира кандидатстването за европейски стипендии за триумф и за специфични достижения за зимния учебен срок на образователната 2017/2018 година, 27 ноември, оповестява Министерството на образованието и науката (МОН).

Студентите могат да подават формулярите си до 14 януари 2018 година на адрес http://eurostipendii.mon.bg. Класирането ще бъде оповестено на 8 февруари 2018 година Пълният график с всички периоди и правила на акцията са качени на посочената интернет страница. Могат да се намерят и във всяко висше учебно заведение.

Стипендии за триумф могат да получават единствено студентите от предпочитаните професионални посоки. Размерът им е 150 лева месечно и се изплащат средства за петте месеца от семестъра. Стипендията за специфични достижения е еднократна и е в размер на 300 лева Един студент може да получи до три такива в границите на един учебен срок, като изискването е да се образова в постоянна форма, без значение от специалността. Получаването на европейски стипендии става без значение дали студентите взимат стипендии и от държавния бюджет.

Това е последният четвърти учебен срок от реализирането на първата фаза на план „ Студентски стипендии – фаза 1 “, съфинансиран от Европейските структурни и капиталови фондове по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020. От началото му близо 30 000 студенти са получили стипендии на стойност съвсем 23 млн. лева, напомнят от МОН.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР