Днес,26 март, на протест излизат работещите в секторДетско и училищно

...
Днес,26 март, на протест излизат работещите в секторДетско и училищно
Коментари Харесай

Работещите в детското здравеопазване излизат на протест

Днес,26 март, на митинг излизат работещите в секторДетско и учебно опазване на здравето в София. В понеделникот Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и Медицинска федерация " Подкрепа " оповестиха, чепротестът ес претенции за нарастване на възнагражденията на ангажираните вДетското опазване на здравето. Очаква се от първи април заплатите да набъбнат от 1350 лв. до 1450, в случай че бъде гласуван бюджет. Исканията от синдикалните организации са за 1890 лева както и нараствания в средствата за работно облекло и в размера на компенсацията при пенсиониране.

Обсъденитев понеделникпредложения ще бъдат импортирани през днешния ден в Столичния общински съвет, а презследващите седмици не престават диалозите със синдикатите за сключване на нов групов контракт, където ще се търсят спомагателни средства за увеличение на заплатите и възнагражденията на експертите в бранш детско опазване на здравето.Преди ден кметът на София Васил Терзиев разгласи, че настояванията на бранша ще бъдат отчасти задоволени:

„ Абсолютно наясно сме, че това, което сме заложили в допълнение в бюджета е единствено една нужна първа стъпка, само че ще продължим да работим дружно, с цел да успеем да осъществим всичките групови трудови контракти, които са пред нас и последователно всички заети в бранша да получават заслужено и почтено заплащане. Тук желая да споделя, че част от корекциите, които ще внесем в бюджета, пристигнаха в резултат на диалози с други групи, които са показани в СОС, тъй че желаеме да благодарим на сътрудниците. Това демонстрира, че значимите решения за София са значими за нас, те намират място в бюджета, без значение от коя партия са препоръчани. Както споделих, за нас това са насъбрани систематични проблеми, които и ние, и синдикатите, и всички софиянци би трябвало да решим и то относително скоро, в случай че желаеме тази система да работи. “, сподели Терзиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР