Днес, 26 април, в Булгаргаз ЕАД е получено уведомление, че

...
Днес, 26 април, в Булгаргаз ЕАД е получено уведомление, че
Коментари Харесай

Газпром спира доставките на газ за България от утре, 27 април

Днес, 26 април, в " Булгаргаз " ЕАД е получено съобщение, че доставките на природен газ от " Газпром Експорт " ще бъдат спрени, считано от 27 април 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Българската страна е изпълнила напълно отговорностите си и е направила всички заплащания, изисквани по сегашния контракт, навреме, прецизно и в сходство с неговите клаузи.

След осъществен разбор от страна на държавното сдружение " Булгаргаз " и Българския енергиен холдинг (БЕХ) е открито, че препоръчаната от съветската страна нова двуетапна процедура за заплащане не е в сходство на съществуващия до края на тази година контракт и крие обилни опасности за българската страна, в това число да прави заплащания, без да получи каквито и да било доставки на газ от съветската страна.

Министерството на енергетиката, Българският енергиен холдинг, " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " са подхванали стъпки за различни договорености за доставка на природен газ и за справяне с по този начин създалата се обстановка. Към сегашния миг не се постановат ограничаващи ограничения за потреблението в България.

Министърът на енергетиката Александър Николов ще даде изказване във връзка със създалата се обстановка на следващия ден, 27 април, от 09:00 ч. в постройката на отрасловото министерство на улица " Триадица " 8.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР