Днес, 26 април, от 18:30 часа ще се проведе шести

...
Днес, 26 април, от 18:30 часа ще се проведе шести
Коментари Харесай

Шести протест в Лозенец заради поредния гигантски строителен проект

Днес, 26 април, от 18:30 часа ще се организира шести митинг против построяването на 120-метровата постройка на " Артекс " в столичния квартал " Лозенец ".
Протестът ще е на ул. " Златен рог " 10, тъкмо до градинката пред хотел " Маринела ".
От Инициативен комитет " Лозенец " още веднъж заявяват, че съгласно тях построяването на постройката в жилищна зона е нелегално. " Продължаваме да считаме, че обектът се строи без годно позволение за градеж, което прави строителството нелегално. Прокуратурата стартира инспекция по случая, като в това число към този момент е била на мястото на обекта. Считаме, че се правят противозаконни строително-монтажни действия и в прилежащи парцели. Почти цялата повърхност сред улици " Златен рог ", " Вискяр " и " Тодор Ночев " е към този момент разкопана, а за тези терени към момента тече дело по отношение на промени в устройствения проект ", споделят уредниците на митинга.
Освен това, протестиращите сигнализират, че вложителят " Артекс " към този момент е заградил и елементи от улица " Златен рог ", като поставените бетонови заграждания съставляват спънка и заплаха за водачите. " Оказа се, че тази част от улицата е предоставена на строителя за слагане на кран по време на строителството, а по-късно същата обществена общинска благосъстоятелност ще се трансформира в площадче към новата постройка. Оправданието на районната администрация е смехотворно - по регулация там би трябвало да има тротоар, само че подобен в никакъв случай не е изграждан ", възмущават се от Инициативен комитет " Лозенец ".
Същевременно, сега тече процедура по промени на подробния организационен проект (ПУП), който един път е върнат от Общинския експертен съвет по устройство на територията, а преди да е ясно какво дефинира проектът за това място не следва да се променят улиците в квартала, показват още протестиращите.
Хората са твърдо срещу и общинските планове да се построи кръгово кръстовище на две равнища на бул. " Черни бръх " и " Джеймс Баучер ", тъй като смятат, че това кръстовище се прави само поради плана на " Артекс " и поради " плануваното ново високо строителство " в квартала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР