Днес, 25 февруари 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в

...
Днес, 25 февруари 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в
Коментари Харесай

Съдят трима румънци за измами при събиране на дарения за глухонеми хора и бедни деца

Днес, 25 февруари 2022 година, Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на трима румънски жители – А.И. и А.М., двете дами са на 18 година, и 18-годишния Р.Ч. Те са привлечени като обвинени за това, че в гр. Пловдив, в интервала от 08.02.2022 година до 21.02.2022 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество като причинители, за да набират за себе си и за другиго имотна полза, възбудили и поддържали подвеждане у разнообразни лица, че събират парична средства за основаване на Международен център за глухи хора с физически увреждания и небогати деца, и с това им предизвикали имотна щета.

Престъплението е квалифицирано по член 209 алинея 1 вр. член 26 ал.1 вр. чл.20 ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото се правят дейности по следствието. Установени са и други потърпевши лица. Обвиняемите събирали средствата в централната градска част на гр. Пловдив и в един от кварталите. Те се представяли за глухонеми. За по-голяма меродавност давали на донорите да попълнят саморъчно направена бланка, да се подпишат, да посочат сумата и обитаемото място.

По досъдебното произвеждане са осъществени разпити на очевидци, разпознавания и други

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съвещание по искане на прокуратурата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР