Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и

...
Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

Честваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, българската просвета и култура

Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Празникът ще бъде маркиран с тържествени празнувания в цялата страна.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност ще бъде маркиран с тържества в цялата страна.

В София честванията ще стартират с тържествено шествие в 10.30 часа от Министерството на образованието и науката, към което ще се причислят президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тържествената гала пред паметника на светите братя пред Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " ще стартира по традиция в 11 часа, която ще може да наблюдавате посредством директното предаване по стратегия " Хоризонт " на БНР.

По мотив 24 май всички общински музеи и галерии ще бъдат с вход свободен. Предвидена е и още една празнична самодейност, заяви кметът Йорданка Фандъкова:

" В 11 часа стартира един доста трогателен празник на пл. " Славейков ". Ще има срещи с писатели, детска работилница, литературна работилница, базар за книги. Искам да поздравя всички хора на просветата, културата, науката с този трогателен празник. Да си пожелаем те да продължат да ни водят, тъй като това са най-важните полезности ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР