Днес, 24 февруари, ДПС ще проведе своята 11 отчетно изборна

...
Днес, 24 февруари, ДПС ще проведе своята 11 отчетно изборна
Коментари Харесай

ДПС избира съпредседатели на партията

Днес, 24 февруари, Движение за права и свободи ще организира своята 11 отчетно изборна конференция в София.

Очаква се делегатите на XI-та Национална конференция на Движение за права и свободи да изберат двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров по формулата за бъдещо развиване на Движението, препоръчана от почетния ръководител Ахмед Доган. Конференцията ще се състои през днешния ден от 11:00 часа в Интер експо център. 

Тандемът в управлението Доган предложи при започване на тази година в послание към структурите на партията ден преди рождения ден на Движението, следвайки „ правилото на взаимното допълнение “. Очакванията са Джевдет Чакъров да носи отговорност за обичайните региони, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с демократичните обединения, защото 14 години и девет поредни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал. 

Ахмед Доган дефинира Пеевски като " представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната ". Пеевски първо бе определен за съпредседател на парламентарната група на Движение за права и свободи, дружно с тогавашния ръководител Мустафа Карадайъ, а след неговата оставка, стана и ръководител на групата. На 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи. 

След десетилетие пауза в дейната политика почетният ръководител на партията Ахмед Доган пое оперативното ѝ управление. В писмо до участниците на Централния съвет на партията Ахмед Доган избрани Пеевски за „ феномен " в политиката на страната.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР