Днес, 23 октомври 2017 г., по внесен от Софийска градска

...
Днес, 23 октомври 2017 г., по внесен от Софийска градска
Коментари Харесай

30 години затвор за наркомана Кристиян, убил с мачете майка си и дядо си

Днес, 23 октомври 2017 година, по импортиран от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски градски съд (СГС) постанови 30-годишна неоправдателна присъда по отношение на Кристиян Гочев за осъществено от него ликвидиране по изключително непосилен метод и с особена свирепост по отношение на две лица – майка му и дядо му – закононарушение по член 116 ал.1,т.3, т.4 и член 6 вр. Чл. 115 от Наказателен кодекс, оповестяват от Прокуратурата.

На 10 октомври 2017 година СГП е предала на съд Кристиян Гочев за осъществени от него на 25 юли 2016 година брутални убийства на майка му и дядо му.

Кристиян Гочев бил наркотично подвластен и това обуславяло извънредно конфликтното му държание с потърпевшите, с които живеел в общо жилище. Поводите за свадите били непрекъснатите му искания за пари към майка му и разпродажбата на нейни движимости, с цел да си обезпечи средства за опиати.

На 25 юли 2016 година след следващия спор по този въпрос, Гочев нападнал майка си с мачете и нож и й нанесъл 45 прободно-прорезни рани по главата и цялото тяло. Докато нанасял ударите притискал тялото й към земята, вследствие на което предизвикал двустранно строшаване на ребра и гръдната кост. След настъпване на гибелта, отстранил очните й ябълки и част от кожата на гърба. Смъртта не настъпила незабавно, заради което потърпевшата изпитвала интензивни и мъчителни болки, и могла да изпита ужаса от яростта на нападателя и настъпващия летален излаз.

Привлечен от първичните писъци на потърпевшата в стаята влезнал и вторият потърпевш – дядо на причинителя. Гочев го нападнал, като при събарянето му на земята му предизвикал двустранно строшаване на всички ребра и му нанесъл удар с точило в дясното око, проникващо в черепната празнина и увреждащо мозъка. Нараняването провокирало положение, несъвместимо със живота, само че преди настъпването на гибелта потърпевшият изпитал мъчителни болки и смут от неизбежната гибел.

След това Гочев пренесъл телата на жертвите в една от стаите и присъединил електрическа печка, с цел да форсира процеса на разложение.

На идващия ден направил опит да прикрие следите от закононарушението, като почистил жилището.

Престъплението било разкрито на 29 юли 2016 година при посещаване на чиновници на полицията, за да върнат на Гочев изгубената му персонална карта.

В рамките на извършено на 23 октомври 2017 година кратко произвеждане пред Софийски градски съд Гочев се е признал за отговорен и му е наложено наказване „ пожизнен затвор “.

В сходство с наредбата на член 58а от Наказателния кодекс то е редуцирано на 30 години „ отнемане от независимост “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР