Днес, 23 ноември, точно в 10:00 часа жива верига ще

...
Днес, 23 ноември, точно в 10:00 часа жива верига ще
Коментари Харесай

Жива верига затваря днес пътя София – Русе

Днес, 23 ноември, тъкмо в 10:00 часа жива верига ще затвори основния път София – Русе при Тотлебен. Това потвърдиха през вчерашния ден на конференция в клуба на Българска телеграфна агенция в Плевен кметът на Община Пордим Детелин Василев и кметът на село Тотлебен Емил Гашев.

Към тях ще се причислят както доста от жителите на Тотлебен, по този начин и кметовете на другите обитаеми места от Общината.

Причината за готвената обсада е настояването на хората да се направи уширение от основния път към метода за селото. По думите на Гашев там изключително сериозен е левият завой в посока от Плевен към Русе, тъй като се основава сериозна заплаха за произшествия, които са се случвали през годините.

Кметът на село Тотлебен Емил Гашев написа в своя обява във Facebook, че " въпреки всичко има светлина в тунела... " и подсети на " всички Властимащи, че ние сме живи хора, а освен електорат и гласоподаватели ".

" Искаме гаранции, че в държавния бюджет за 2023 година ще бъдат заложени средства за създаване на трета лента за завиване на ляво при отбивката за Тотлебен на основния път Плевен – Русе ", безапелационни са двамата кметове. Ако не получат такива, протестните дейности и блокирането на пътя ще продължат всяка седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР