Днес, 23 март 2022 г., по обвинителен акт на Районна

...
Днес, 23 март 2022 г., по обвинителен акт на Районна
Коментари Харесай

Осъдиха обвиняем за закана с убийство и незаконно държане на боеприпаси

Днес, 23 март 2022 година, по обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е наказан Б.С., на 55 година

Той е приет за отговорен за това, че на 30.11.2021 година в землището на с. Душка, общ. Черноочене, обл. Кърджали, се заканил на другиго – на Е. А., с закононарушение срещу неговата персона. Той отправил по отношение на него закани с ликвидиране с думите: “ще те убия “, „ дай ми пушката, ще те убия “, „ спри ще те гръмна, дай ми пушката “, и това би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането. Престъплението е квалифицирано по чл.144,ал.3 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

Б.С. е приет за отговорен и за това, че на 30.11.2021 година в землището на с. Душка, общ. Черноочене, обл. Кърджали, държал огнестрелно оръжие – винтовка/пушка/ и 8 броя муниции за огнестрелно оръжие, без да има за това съответно позволение по Закона оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения – закононарушение по чл.339,ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е признал виновността си. По съглашение, утвърдено от Районен съд-Кърджали, на Б.С. е наложено едно общо наказване за двете закононарушения, а точно от 2 години отнемане от независимост условно с изпитателен период от 4 години.

Б.С. е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по досъдебно произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Хасково.

Определението на Районен съд – Кърджали е дефинитивно и влиза в действие от през днешния ден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР