Днес, 22 септември, в Долна Митрополия бе открито първото лицензирано

...
Днес, 22 септември, в Долна Митрополия бе открито първото лицензирано
Коментари Харесай

Откриха първото летище за спешна медицинска помощ по въздуха

Днес, 22 септември, в Долна Митрополия бе намерено първото лицензирано хеликоптерно летище за образование на курсанти и оперативна база за незабавна здравна помощ по въздуха. То се намира на територията на Висшето военновъздушно учебно заведение. Това оповестиха от министерството на защитата.

На откриването участва и военният министър Тодор Тагарев. Той уточни, че са заделени над 2 милиона лв., с цел да може Военновъздушното учебно заведение да придобие два образователни хеликоптера и по този метод да се обезпечи изцяло потенциала за оказване на спешна помощ по въздуха. По думите му хеликоптерите ще се употребяват и за подготовка на водачи на Военновъздушни сили.

„ Висшето военновъздушно учебно заведение работи освен за Българската войска, само че извършва и функционалности, които са в помощ на популацията и на гражданските управляващи и образец за това е лицензираната площадка, която може да бъде употребена за оказване на спешна помощ с хеликоптери “, добави Тагарев.

„ Съвсем неотдавна заделихме над 2 милиона лв., с цел да може Военновъздушното учебно заведение да придобие два образователни хеликоптера и по този начин в доста къси периоди да осигурим изцяло потенциала за оказване на спешна помощ по въздуха. Те ще бъдат употребявани и за подготовка на водачи на Военновъздушните сили “, заяви министър Тагарев. Той изрази убеденост, че преподавателският и инженерно-техническият състав на Висшето учебно заведение ще създадат всичко допустимо за образованието на курсантите по най-хубавите международни стандарти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР