Днес, 22 ноември 2017 година, в пункт за базиране Варна

...
Днес, 22 ноември 2017 година, в пункт за базиране Варна
Коментари Харесай

Минен ловец „ЦИБЪР” ще участва в учението на турските ВМС „NUSRET 17”

Днес, 22 ноември 2017 година, в пункт за базиране Варна се организира обред по изпращане на минен ловджия „ Цибър ” от състава на дивизион миночистачни кораби, който отпътува на задгранично корабоплаване.

Приветствия към командира на кораба капитан ІІІ сан Лъчезар Иванов и 49-членния екипаж и пожелания за безаварийно корабоплаване и сполучливо осъществяване на поставените задания насочи заместник-началника на щаба на Военноморските сили капитан I сан Венцеслав Димитров и командирът на дивизион миночистачни кораби капитан I сан Павлин Щерев. Беше отслужен молебен за здраве и сполучливо корабоплаване.

От 22 ноември до 5 декември 2017 година корабът ще взе участие в годишното обучение с интернационално присъединяване на противоминните сили на Военноморски сили на Република Турция „ NUSRET 17 ”. Учението се организира в пристанище Чанаккале (Турция), Сароски залив, СИ част на Егейско море (националните морски пространства на Турция).

Освен екипажа на борда на кораба е и екип от щаба на Военноморски сили, който ще организира узаконяване на кораба според условията на стандартите на НАТО, належащо за военноморски единици, които са декларирани за присъединяване в задачи и интервенции водени от НАТО.

Учението ще премине в две етапи:

Първата са тренировки и подготовка в базови условия в пристанище Чанаккале, където всички участници ще проведат обмисляне и детайлизиране на провеждането на епизодите от идната фаза „ Изпълнение ”, която ще се организира на море в авансово планувани региони.

Втората е фаза „ Изпълнение ”, където на море ще се проведат противоминни дейности – свързани с осъществяване на търсене, систематизиране и подриваване на на практика морски мини, а също и противоминно тралене от противоминните кораби.

Ще бъдат отработени също и дейности свързани с отразяване на асиметрични и въздушни закани на море. В учението са включени и епизоди за сглобеност на екипажите, свързани с морската процедура.

Такива са буксировка на развален транспортен съд, ръководство на кораба при щета на рулевото устройство и енергетичната установка, приемане и предаване на леки товари на ход и тактическо маневриране.

В учението, с изключение на Турция, вземат участие: Втора непрекъсната военноморска група на НАТО, където взе участие и базов миночистач „ Шквал ”, противоминни кораби и групи за заличаване на морски мини от Военноморски сили на Англия, Гърция, Италия и щабни офицери от Военноморски сили на Румъния, Словения, Катар и Туркменистан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР