Днес, 22 август, в 12:42 часа първите две сметоизвозващи машини

...
Днес, 22 август, в 12:42 часа първите две сметоизвозващи машини
Коментари Харесай

След 13 дена криза започна извозването на боклука от Елин Пелин

Днес, 22 август, в 12:42 часа първите две сметоизвозващи машини от Елин Пелин изсипаха отпадък в депото на Горна Малина. Влизането на камионите там стана в наличието на заместник-кмета на община Горна Малина Цветанка Иванова и заместник-кмета на Елин Пелин с сектор " Европейски фондове и Екология " Николай Савов.
Кметът на община Елин Пелин се пребори за възобновяване депонирането на боклуци в районното хранилище считано от през днешния ден, 22 август, оповестиха от локалната администрация. Кризата с боклука няма да бъде решена внезапно и ненадейно, тъй като има ограничаване за депониране на не повече от 60 тона боклуци дневно. Сега от община Елин Пелин провеждат сметоизвозването от най-критичните точки с насъбрана от началото на рецесията боклук.
След рухване на възбраната за влизане в депото, обслужващата компания „ АЕС – Х “ стартира сметоизвозване на акумулираните боклуци. Дейността ще се възвръща поетапно, по координиран график с кметовете на обитаемоте места.
В понеделник следва работна среща с специалисти и представители на община Горна Малина, с цел да се дефинират новите цени за депониране на боклуци. Това е резултат от извършената през днешния ден необятна полемика сред всички наранени от рецесията страни, инициирана от кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов.
По време на срещата управлението на общината настоя неотложно да бъде позволен достъпът до " Регионалното хранилище за неопасни битови боклуци на общините Горна Малина и Елин Пелин ". Влизането там е било неразрешено устно и еднолично от кмета на община Горна Малина Ангел Жиланов.
Пред всички присъстващи, включително и представители и на община Горна Малина, и на регионалната администрация, кметът декларирал, че животът и здравето на хората от двете общини е преди всичко и с цел да не се допусне зараза, боклукът би трябвало да бъде извозен във допустимо най-кратки периоди.
На срещата не пристигна кметът на Горна Малина - той бил представляван от юрист. Съветниците от двете общини упорствали за повече информация по казуса с депонирането. Според Симеонов това устното затваряне на депото е безчинство и ще докара до доста тежки последици за здравето на хората.
Вчера Община Елин Пелин получила от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София област, резултатите от инспекция на районното хранилище с установени голям брой нарушавания. Днес пък от РЗИ постъпило наставление кметът да предприеме незабавни дейности за решаването на казуса, тъй като има заплаха от пораждане на зараза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР