Днес, 22 август, Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша последните

...
Днес, 22 август, Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша последните
Коментари Харесай

Битката за БНТ: Гарелов не може да си изключи телефона, Кошлуков устоявал на натиска на Бареков

Днес, 22 август, Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша последните трима претенденти за нов общоприет шеф на Българска национална телевизия – Иван Гарелов, Емил Кошлуков и Константин Каменаров. Припомняме, че през вчерашния ден, 21 август, бяха изслушани Валерий Тодоров, Тома Иванов и Сашо Йовков.
Изслушването на Гарелов стартира с голям гаф – мобилният му телефон почна да звъни и той не съумя да го изключи, като се наложи един от членовете на Съвет за електронни медии да му оказва помощ. По този мотив.
При оценката си за положението на Българска национална телевизия Гарелов разгласи, че " Българска национална телевизия е кошче за всичко ", Българска национална телевизия HD се цялостни с каквото падне, а би трябвало да е състезателен канал, а " Българска национална телевизия Свят " работило като канал за емигранти от комунистическо време. Той уточни като аргументи за това неналичието на новаторско мислене и липса на професионален интерес за сметка на материална полза от тези, които сформират стратегиите.
Относно новините на турски език, Гарелов съобщи, че е значимо да чуят какво става на езика, който знаят по-добре. Не било обаче добре тези вести да се дават в 16:00 – по тази причина журналистът предлага новините на турски да се излъчват в " по-централно време " от районните центрове. На Гарелов обаче му беше напомнено, че районните мултиплекси не бяха осъществени. Пълната презентация на Иван Гарелов вижте ТУК!
Емил Кошлуков пък видя казуса на Българска национална телевизия в доставянето по-бързо на информация, а бъдещето на медията – в инвестицията в човешки фрагменти: " Трябва да знаеш защо работиш ". Кошлуков, обаче, добави и, че е нужна оптимизация на малкия екран, в това число в личен състав. Сега в мобилна среда бързината е по-голяма, в сравнение с от страна на малкия екран, установи той. И видя тежест за Българска национална телевизия от позиция " приходи ", тъй като националната телевизия съблюдава " до запетайка " законите – да вземем за пример за реклама на хазарт и тютюн, а комерсиалните медии не работили тъкмо по този начин. Кошлуков се възмути и по какъв начин може претенденти за шефове да идват с подготвени стратегии и решения за прекъсване или стартиране на нови канали и излъчвания, без преди този момент да са говорили с екипите, които ги вършат. За него това е надменност.
Кошлуков разгласи и, че може да устоява на напън, тъй като до момента в който бил в ТВ7, Николай Бареков в ролята си на шеф на малкия екран влязал единствено един път в кабинета му. Той се похвали и, че когато е бил в телевизия " Алфа ", нямало нито един акт на Съвет за електронни медии против медията на националистите от " Атака ", което било знак, че се е справил. Мария Стоянова от Съвет за електронни медии обаче отвърна, че през април тази година е издадено наказателно разпореждане против " Алфа ", въпреки тя да не гласувала за това разпореждане.. Нямам връзка с " Атака ", подлагал на критика съм Волен Сидеров в предишното, а " Алфа " има дотация, както знаете и в това отношение произходът на средствата ѝ е много по-ясен от този на доста други медии, заключи Кошлуков. Бившето лице на Национална движение „Симеон Втори" видя като гаранция за обективността си показаното през годините като водещ на телевизионни излъчвания. За новините на турски език той изясни, че в този момент не може да каже къде им е мястото.
Същевременно за различен от претендентите – Константин Каменаров, малкия екран предлага развлечение, само че класическата телевизия губи по този параграф от интернет. Подобно на Валерий Тодоров, и Каменаров заприказва за административна промяна в малкия екран, тъй като има дисбаланс. Като образец той даде отдел " Маркетинг и продажби ", само че не стана ясно дали Каменаров желае съкращения там. За сметка на това Каменаров желае от маркетинга на Българска национална телевизия да търси по-активно средства по европейски стратегии.
От позиция " пари ", Каменаров подсети по какъв начин преди 15-тина години Българска национална телевизия разполагала с два пъти по-голям бюджет. Така Каменаров се причисли към Тома Иванов и Сашо Йовков в недоволствата, че няма задоволително пари за националната телевизия. Той видя решението в " произвеждане на артикул ", който Българска национална телевизия да продава, само че за задачата първо би трябвало да има пари, с които да създава.! И уточни, че утринните блокове трябвало да са " фонови ", а не да има „ свирепа журналистика” в тях. Пълната презентация на Константин Каменаров вижте ТУК!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР