Днес, 21 февруари, по време на първия ден от визитата

...
Днес, 21 февруари, по време на първия ден от визитата
Коментари Харесай

Министър Тагарев от Анкара: Имаме отлични добросъседски отношения и сътрудничество в рамките на НАТО

Днес, 21 февруари, по време на първия ден от визитата си в турската столица Анкара министърът на защитата Тодор Тагарев се срещна с министъра на националната защита на Турция Яшар Гюлер, оповестиха от пресцентъра на министерството. Двамата подчертаха отличните двустранни връзки в областта на сигурността и защитата и положителното съдействие в границите на НАТО, и съответно по линия на ограниченията за усилване на сигурността в района. По време на срещата беше подписан " Меморандум за съгласие сред държавното управление на Република България и държавното управление на Република Турция по отношение на презгранични интервенции за защита на въздушното пространство “. Страните разискаха бъдещото развиване на активността на противоминната група в Черно море и показаха убеденост, че следва все по-активно присъединяване в взаимни начинания за гарантиране на сигурността.

По-късно министър Тагарев се срещна със заместник-председателя на Комисията по защита на Великото национално заседание на Република Турция Рефик Йозен и с част от нейните членове. По време на срещата страните бяха единомислещи, че търсенето на рационални решения на проблемите в Черноморския район е основно за мира и стабилността освен на Балканите, само че и в цяла Европа. Беше емфатичен и ползата за взаимоотношение сред отбранителните промишлености на двете страни.

В рамките на визитата министърът на защитата Тодор Тагарев се срещна и с представители на отбранителната промишленост.

През първия ден от формалната аудиенция министър Тагарев взе присъединяване и в гала по полагане на венец в Мавзолея на Ататюрк – " Анъткабир “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР