Днес, 21 април, се навършват 40 дни от блажената кончина

...
Днес, 21 април, се навършват 40 дни от блажената кончина
Коментари Харесай

40 дни от кончината на патриарх Неофит

Днес, 21 април, се навършват 40 дни от блажената кончина на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит (15.10.1945 - 13.03.2024), оповестяват от Българската патриаршия, съобщи Българска телеграфна агенция.

По решение на Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) от 9:00 ч. в митрополитския катедрален храм " Св. великомъченица Неделя " в София ще бъде отслужена архиерейска заупокойна света литургия, след която, към 11:00 ч., ще има и панихида.

" Бог да елементарни и упокои блаженопочиналия ни първойерарх в селенията на праведните, да го запише в книгата на живота и настани при светиите! Вечна да пребъде светлата му памет! ", се споделя в известието от БПЦ-БП.

Както Българска телеграфна агенция писа, заупокойна молитва за 20 дни от блажената кончина на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит беше отслужена на 1 април на гроба на Негово Светейшество, който е при митрополитската катедрала " Св. великомъченица Неделя " в София.

Траурната работа се водеше тогава от наместник-председателя на Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) - Врачанския митрополит Григорий.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР