Днес, 21.12.2020 г., Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в

...
Днес, 21.12.2020 г., Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в
Коментари Харесай

Задържахме за 72 часа македонец, издирван в Гърция за нелегален трафик на хора

Днес, 21.12.2020 година, Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест по отношение на непознатия жител М.Д.

Преписката по случая е била формирана откакто към 15 ч. на 18.12.2020 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, била осъществена гранична инспекция на жителя на Северна Македония – М.Д. На влизане в страната мъжът управлявал лек автомобил. Установено е било, че по отношение на него има сигнал за шлагер (съвпадение), въведен в Шенгенската осведомителна система (ШИС) от Гърция – мярка „ лице за арест за предаване или изгонване “.

Четиридесет и две годишният мъж е разгласен за интернационално търсене, въз основа на Европейска заповед за арест от 26.10.2020 година, издадена от правосъдните управляващи в гр. Солун. Тя касае извършеното срещу него наказателно произвеждане за подкрепяне нелегално влизане и престояване на гръцка територия на лица – жители на трети страни, както и незаконното им превозване. За тези действия му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 14 години и 50 000 евро санкция.

Понастоящем, с разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил, М.Д. е арестуван за период до 72 часа. Предстои насрочване на правосъдно съвещание за разглеждане на настояването за установяване на мярката му за неотклонение, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР