Днес, 20.12.2022 г., състав на Софийския апелативен съд потвърди определението

...
Днес, 20.12.2022 г., състав на Софийския апелативен съд потвърди определението
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемият, предизвикал катастрофа на Околовръстен път в столицата с причиняване на смърт и телесна повреда

Днес, 20.12.2022 година, състав на Софийския апелативен съд удостовери определението на Софийския градски съд, с което е оставена без почитание молбата на отбраната на обвинения Д.Л. за изменение на взетата по отношение на него мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека.

Обвиняемият Д.Л. (на 39 години) е упрекнат от Софийската градска прокуратура за съзнателно причиняване на гибел и телесна щета при ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като казусът е изключително тежък.

Около 04,05 ч. на 25.09.2022 година мъжът управлявал лек автомобил на Околовръстен път в гр. София със скорост 195 км/ч. При доближаване на различен лек автомобил той не подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. С дейностите си лидерът провокирал пътнотранспортно произшествие. Вследствие на тежък удар била породена гибел на Л.П. (на 64 години), междинна телесна щета Б.Л. (на 62 години) и лека телесна щета на П.П. (на 46 години).

В хода на следствието е открито, че обвиненият Д.Л. управлявал автомобила си след приложимост на алкохол и опиати. Налагани са му голям брой административни санкции. Санкциониран е за 23 случая, в това число за ръководство на МПС с превишена скорост.

След привличането на Д.Л. в качеството на обвинен по отношение на него е била взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Два месеца по-късно отбраната му е подала в съда молба за нейното изменение, която първоинстанционният съд остави без почитание.

В днешното правосъдно съвещание Софийският апелативен съд одобри, че на този ранен стадий от следствието по досъдебното произвеждане е налице обосновано съмнение за виновността на обвинения. Наред с това са признати доводите на прокуратурата, че незаконното действие е било осъществено от Д.Л. под формата на виновността възможен предумисъл. При шофиране с превишена скорост след приложимост на алкохол и опиати той е показал самодеяност. За ненастъпване на общественоопасни последствия той разчитал на случайност, а не на съответни условия.

Действията по следствието не престават под управлението на прокуратурата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР