Днес, 2 юни 2020 година, с тържествен ритуал в Пункт

...
Днес, 2 юни 2020 година, с тържествен ритуал в Пункт
Коментари Харесай

Два дивизиона от ВМС отбелязаха своите празници

 Днес, 2 юни 2020 година, с церемониален обред в Пункт за базиране Варна беше маркирана 69-та годишнина от основаването на Дивизион кораби със спомагателно предопределение от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Основната активност на дивизиона включва обезпечаване на: бойната подготовка на корабите от флотилия бойни и спомагателни кораби на море; избавяне на бедстващи екипажи на военни и търговски кораби; полетите на авиацията на море; ракетно-артилерийски стрелби и гребно-ветроходни регати и надпревари.  Водолазните групи вземат участие интензивно в изваждането на потънали кораби и съоръжение и в заличаване на изплавали или открити на морското дъно мини.

На тържеството участваха заместител – командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I сан Ваньо Мусински  и командири на военните формирования от флотилията дислоцирани в Пункт за базиране Варна. Удостоверения за допускане до независимо ръководство на транспортен съд получиха капитан III сан Кирил Чаков - пълководец на учебно-спомагателен транспортен съд " Капитан I сан Димитър Добрев ", капитан III сан Тенко Стефанов - пълководец на избавителен транспортен съд " Протео " и старши лейтенант Борислав Димитров - пълководец на танкер-бункеровчик " Балчик ".

По случай празника командирът на Дивизиона, капитан II сан Даниел Тодоров,  награди с грамоти старши лейтенант Християн Костов, офицерски претендент Тодор Тодоров, старшина II степен Илиана Александрова и матрос 3-ти клас Мартин Петров.

Също през днешния ден в Пункт за базиране Бургас тържествено беше маркирана 57-та  годишнина от основаването на Дивизион патрулни кораби.

Командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков поздрави военнослужещите от дивизиона и им благодари за ежедневните старания и високия професионализъм, проявен при осъществяване на всички сложени през годината задания. Пожела им да бъдат все по този начин моряци по дух и предопределение и да не престават да носят в сърцата си най-съкровените полезности: чест, достолепие, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и безрезервност!

Командирът на дивизиона капитан І сан Георги Савов връчи на отличилите се военнослужещи грамоти и им пожела висок воински дух и все по този начин да не престават да утвърждават престижа и  престижа на Четвърти дивизион патрулни кораби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР