Днес, 2-ри май, изтича крайният срок за подаване на данъчните

...
Днес, 2-ри май, изтича крайният срок за подаване на данъчните
Коментари Харесай

Днес изтича срокът за подаване на данъчна декларация за физическите лица

Днес, 2-ри май, изтича крайният период за подаване на данъчните заявления за физическите лица. Те са за облагането на приходите, получен предходната година, оповестява БНР.

Данъчни заявления подават всички, които имат приходи отвън трудов контракт и без подадено заявление за удържане на налога предплатено през последните три месеца от годината. Най-често това са хора с възнаграждения или приходи от наем. Използването на данъчни облекчения също изисква декларация пред Национална агенция за приходите.

Най-лесният метод за подаване на декларацията е по електронен път – с личен код или електронен автограф. Ако въпреки всичко изборът падне върху книжен формуляр, има опция за попълване на декларация с баркод, която може да бъде изтеглена от уеб страницата на приходната организация.

Има вид и самата декларация дружно с нужните приложения и мостри да бъдат изтеглени или да бъдат получен на място в Национална агенция за приходите. Хартиеният вид може да бъде подаден в офис на организацията или по пощата, като в тази ситуация е значима датата на пощенското клеймо.

Ако има налог за довнасяне, той също би трябвало да бъде заплатен до края на деня.

До септември има опция за еднократна промяна на данните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР