Днес, 2 ноември 2022 г., министърът на културата проф. Велислав

...
Днес, 2 ноември 2022 г., министърът на културата проф. Велислав
Коментари Харесай

Минеков уволни Трайков от НДК

Днес, 2 ноември 2022 година, министърът на културата проф. Велислав Минеков освободи Светослав Трайков, член на Съвета на шефовете на НДК.

Предстои назначението на нов член на Съвета.

Трайков, който се явява като създател на скандалния уебсайт Информиран.нет и се изявява като пещерен путинист, бе назначен в Съвета от служебния кабинет, а поста му провокира бурни реакции в обществените мрежи.

През 2009 година Трайков е измежду учредителите на ГЕРБ във Варна, а през 2013 година напуща партията, откакто уволнен от общинския съвет като ръководител на Борда на шефовете на Двореца на културата и спорта.

През 2014 година за малко влиза в партията на Николай Бареков „ България без цензура “, а от лятото на 2021 се включва в партията на Мая Манолова „ Изправи се. бг “.

Венец на изявите му като деен герой става прекъсването за няколко минути на тока в софийското метро на 20 юли.

В този акт той взе участие с дуета Еленко Божков и Минчо Спасов, за което и на тримата са повдигнати обвинявания за безчинство.

Името на Светослав Трайков нашумя и след скандал за шофиране в нетрезво положение.

Досъдебно произвеждане от разказа на Второ районно полицейско ръководство във Варна потвърждава, че през 2010 година той e управлявал персоналния си автомобил „ Ситроен “ с централизация на алкохол в кръвта 2.12 промила.

Престъплението по член 345 Б, алинея 1 от Наказателния кодекс е открито по надлежния ред с химическа експертиза.

Делото от 2010 година приключва със съглашение, в което подсъдимият се признава за отговорен и приема да му бъде наложено наказване „ пробация “.

Трайков е длъжен да се записва по сегашен адрес за период от осем месеца, като два пъти седмично се среща с пробационен чиновник. Съдът му лишава правото да ръководи МПС за период от 10 месеца.

През 2011 година против Светослав Трайков е формирано и друго наказателно дело от общ темперамент. Този път обвиняването е за закононарушение по член 210 и член 209 от Наказателния кодекс за това, че в интервала 2005 – 2006 година възбудил и поддържал в подвеждане жител на Англия, за да набави имотна полза. Трайков убеждава британеца, че ще закупи парцел на негово име, за което получава 18 200 евро.

До дефинитивна договорка по този начин и не се стига. По същото време обвиненият работи във варненска организация за недвижими парцели „ Дриймхоум “, от която след това е уволнен, въпреки съдът да не намира задоволително доказателства.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР