Днес 19-годишен Асен Гюрганчев обжалва присъдата си от 2 години

...
Днес 19-годишен Асен Гюрганчев обжалва присъдата си от 2 години
Коментари Харесай

Адвокат поиска условна присъда за младеж, убил жена на пешеходна пътека

Днес 19-годишен Асен Гюрганчев апелира присъдата си от 2 години и 8 месеца затвор за гибелта на пешеходка, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Жестоката злополука се случи в навечерието на Великден на бул. "Шести септември ". Гюрганчев прегази дамата на зебра, карайки с висока скорост, след което избяга от мястото на случая, кри се и даже опита да заличи следите от удара. В злополуката почина 61-годишната Бонка Куманова.
В правосъдната зала отбраната на Асен изиска условна присъда и по-лека мярка за неотклонение, с цел да може младежът да приключи образованието си. Съдията не удостовери второто, а присъдата ще разгласи в едномесечен период.

Ето и какво тъкмо се е случило във съдбовната вечер на 13 април 2017 година:

Обвиняемият Асен карал лек автомобил "Тойота РАВ4 ", като минал през кръстовището на бул. "Руски " и се насочил към бул. "Шести септември ". Към 20,48 часа пешеходката Бонка Куманова почнала да пресича пешеходна пътека на южното платно на бул. "Шести септември " със скорост 5 километра в час, съответстваща на бърз ход на напредване. Тя минала през разграничителния остров и със същия ход подхванала секване на пешеходната пътека по северното платно на булеварда.

При навлизането й в тази част на платното, автомобилът, каран от обвинения Асен, се намирал на 22-23 метра. Той се движел със скорост от 67 километра в час, при разрешена за обитаемоте места скорост от 50 километра в час.

Водачът видял преминаващата по пешеходната пътека, натиснал спирачката, само че не съумял да спре преди траекторията на прекосяване на пешеходката заради придвижването с несъобразена скорост и блъснал дамата с предната лява част на автомобила. Свидетели на злополуката се обадили на тел. 112. На място дошъл екип на Центъра за Спешна здравна помощ.

По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза, която открила, че потърпевшата жена е получила травматични увреждания на жизненоважни органи, довели до остра загуба на кръв и сърдечносъдова непълнота и Бонка е умряла на място.

Водачът избягал от местопроизшествието, като показал пред свои другари предпочитание да извърши ремонт на автомобила. Той е арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи на 14 април 2017 година Според комплексната техническа експертиза обвиненият Асен е можел да избегне удара, в случай че се е движел със скорост по-малка от 47 километра в час.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР