Днес, 19 декември, Общинският съвет на Варна даде своето съгласие

...
Днес, 19 декември, Общинският съвет на Варна даде своето съгласие
Коментари Харесай

Община Варна ще тегли нов заем на стойност 46,7 млн. лв. за инфраструктурни проекти

Днес, 19 декември, Общинският съвет на Варна даде своето единодушие да бъде изтеглен дълготраен заем в размер на 46,7 млн. лв., който да послужи за реализирането на 13 инфраструктурни плана през 2019 година.
През 2019 година, когато Варна ще е европейски град на спорта, ще бъдат вдигнати три нови спортни комплекса в кв. " Владислав Варненчик “, кв. " Виница “ и на ул. " Студентска “ и ще бъдат построени спортни и детски площадки навън . Със средства от заема са планувани поетапни поправки на по-малки улички в целия град. Нов образ следва също да придобият зоопаркът и филиалът на театъра, както и читалище " П. Р. Славейков “.

Ръководителят на финансовата дирекция изясни пред общинските стветници и гостите в залата, че заемът ще се тегли, с цел да може градът да се развива и варненци да усилват стандарта си на живот. По думите ѝ за 5 години общинският бюджет на Варна бележи съвсем двойно нарастване, като сериозен растеж има при събраните лични доходи. Стефка Господинова сподели още, че общината няма просрочени отговорности и ще приключи годината с позитивен финансов резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР