Днес, 19 април 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми

...
Днес, 19 април 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми
Коментари Харесай

Първи подробности за екшъна със стрелба по АМ Тракия

Днес, 19 април 2024 година, Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени по бързо произвеждане А.К., на 28 година, и Б.Г., на 23 година, за това, че на 18.04.2024 година в региона на автомагистрала " Тракия “, на пътен възел " Цалапица “, обл. Пловдив, в съучастничество са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като по своето наличие същите се отличават с изключителна смелост, а действието е било осъществено при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка " Мерцедес “, с непознат регистрационен номер – закононарушение по член 325 ал.2 вр. алинея 1, вр. член 20 алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. А.К. е направил действието при ръководство на моторно транспортно средство, оповестяват от институцията. 

На 18 април 2024 година е бил получен сигнал за това, че на автомагистрала " Тракия “ в региона на пътен възел " Цалапица “, обл. Пловдив, са били възпроизведени изстрели във въздуха от движещ се лек автомобил, марка " Мерцедес “, с непозната регистрация. Малко по-късно колата е била спряна от полицейски екип в региона на Стамболийски, обл. Пловдив. В нея пътували А.К. и Б.Г. При осъществена инспекция в автомобила са били открити газов револвер и 23 патрона за него. Оръжието е законно притежавано от А.К. То е било конфискувано дружно с патроните. 

Установено е, че автомобилът, който е с десен волан, е бил ръководен от А.К. Изстрелите са били възпроизведени с газовия револвер от двамата мъже през прозорците на колата. Техните дейности са били възприети от останалите участници в придвижването. Няма потърпевши хора.

А.К. и Б.Г. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тях. За закононарушението, за което са привлечени като обвинени, законът планува наказване " отнемане от независимост “ за период до пет години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР