Днес, 18 ноември, bTV Новините отбелязват 22 години от първия

...
Днес, 18 ноември, bTV Новините отбелязват 22 години от първия
Коментари Харесай

bTV Новините на 22 г.: Стоян Георгиев е "Репортер на годината"


Днес, 18 ноември, bTV Новините означават 22 години от първия си ефир. В края на динамична и предизвикателна за всички ни година, изпълнена с политически разтърсвания, световни проблеми и редуващи се рецесии, редакцията на bTV отличи най-хубавите си сътрудници за 2022 година в обичайния вътрешен конкурс на медията.

От години bTV Новините награждават най-хубавите кореспондент, оператор и продуцент, само че през 2022 година взехме решение да оценим труда и на други сътрудници. Зад емисията стои доста труд и на монтажисти, графици, репортери в страната и чужбина, международници, а новините към този момент излизат от рамките на ефира ни, по тази причина включихме и уеб отдела. Актуалните излъчвания също са значима част от програмата ни и те регистрират най-явно пулса на обществото, по тази причина отличихме и техните продуценти. Радвам се и че толкоз доста сътрудници гласоподаваха – имаме рекордна изборна интензивност и доста оспорвани категории. Благодаря на целия екип за неуморната и професионална работа, както и на феновете, че не престават да се доверяват на bTV Новините, които са пример за качествена публицистика “, разяснява Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group.

Репортер на годината стана Стоян Георгиев . Емблематичният кореспондент на малкия екран, чиято запазена марка са включванията от най-горещите точки по целия свят и журналистически следствия за разнообразни несправедливости, бе определен безапелационно от сътрудниците си за най-хубав кореспондент през 2022.

Най-добрият измежду операторите за 2022 година е Александр Осиченко , който печели влиятелното отличие за първи път. Дългогодишният оператор на bTV Новините е правилен сътрудник на репортерите при включвания и разработване на материали в България и чужбина. Той бе дружно със Стоян Георгиев в Украйна през първите месеци на войната и видяха страната преди и по-късно, като разкриха ужаса на събитията за феновете на bTV.

Най-добрият кореспондент и оператор не съумяха да получат онлайн премиите си, тъй като още веднъж са на задача – предават от дребното полско селце Пшеводов, където имаше случай с ракета. Какво сподели следствието и по какъв начин се усещат хората там разбрахме точно от Стоян и Саша.

Всеки кореспондент и оператор обаче би трябвало да има стабилен тил – и това са продуцентите, които поддържат зад кадър и в най-напрегнатите моменти и поддържат в динамични ефири. Признание за своя професионализъм като продуцент на bTV Новините получи за повторно Росен Цветков , прочут на феновете като одобрен проверяващ публицист с редица влиятелни и интернационалните самопризнания за работата си през годините, притежател и на вътрешната премия “Репортер на годината 2017 “.

Кореспондент на годината в България е Дани Атанасова , която предава за новините от Ямбол и Сливен. Тя получи за трети път премията за отдадената си работа по отразяване на събитията в Югоизточна България.

За най-хубав сътрудник от чужбина за повторно сътрудниците дефинираха Десислава Минчева – Раул , която предава за bTV Новините от Брюксел, Страсбург и Париж. Тя оказва помощ на феновете да се осведомяват за значимите политики и решения, които европейските институции взимат и по какъв начин те се отразяват на всекидневието ни.

За четвърти път Калояна Климентова беше отличена като „ Монтажист на годината ” за основаването на редица видеорепортажи и филми за новините и настоящите излъчвания на малкия екран. Тази категория е една от най-оспорваните през годините.

Титлата „ Продуцент настоящи излъчвания 2022 “ с еднакъв брой гласове получиха Деа Манолова и Ралина Тропанкева – продуценти надлежно на съботното и на неделното издание на уикенд утринния блок „ Тази събота и неделя “. Ралина Тропанкева е един от дългогодишните продуценти в новините и предаванията на bTV, като сега е продуцент и на най-новото публицистично предаване на медията „ Защо, господин министър “. Деа Манолова е измежду младите сътрудници, които бързо бяха признати и трудът ѝ както за съботните ефири, по този начин и на терен за специфични излъчвания беше оценен от сътрудниците.

Международен редактор 2022 е Цветана Балабанова . Тя бе първият кореспондент, който се включи за българска телевизия от Украйна по време на първите удари над страната. В година на война и международни стопански разтърсвания, отделът на международниците бе зает мощно с новинарското наличие, а категорията бе измежду най-оспорваните в гласуването.

Най-добър и измежду спортните публицисти бе избран за първи – и това е Петър Бакърджиев . Той е един от стълбовете на спортната редакция на bTV и е в малкия екран от първия ден на съществуването ѝ. Това е втори приз от сътрудниците за него, откакто през 2010 година е отличен със специфичната премия „ Спортен публицист на десетилетието “, а за 2018г. е притежател на най-престижната премията за спортна публицистика „ Братя Ексерови ”.

За първи път в гласуването измежду сътрудниците се включиха и редакторите на уеб уеб страниците на медийната група. За уеб редактор на годината с огромна преднина бе избрана София Крачанова , виновен редактор на – едно скъпо вътрешно самопризнание за силата на новинарския ни уебсайт.

Една от емблемите на bTV Новините е графичното оформление на новостите, статистиките и трендовете. Борис Димитров, който е в малкия екран от над 10 години, получи купата Графичен дизайнер на годината в тази нова категория през 2022.

Снимка: Редакторски екип


Специална премия за изцяло творчество и принос получи Петър Томов . След 22 години в нюзрума на bTV – като водещ, кореспондент, продуцент, той се пенсионира този месец и беше изпратен с доста обич от сътрудниците си.

Работата на нюзрума на bTV и огромното отразяване на изборния ден през тази година бяха високо оценени освен от сътрудниците и феновете, само че и от авторитетни институции и организации – bTV бе избрана като най-предпочитаната телевизия измежду феновете в изборния ден в, а bTVnovinite.bg е новинарският уебсайт с най-многобройна публика съгласно за 2022 година на Института за проучване на публицистиката „ Ройтерс “ към университета в Оксфорд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР